
Marcipanove palčke
Marcipanove palčke

Sestavine
- 330 g zamrznjenega listnatega testa
- 150 g surovega marcipana
- 50 g sladkorja v prahu
- 50 g kandirane pomarančne lupine
- kozarček ruma
- 1 žlica medu
- 1 rumenjak
- moka in sladkor v prahu za delovno površino
- jajce za premaz
- mandljevi lističi za posip

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 330 g zamrznjenega listnatega testa
- 150 g surovega marcipana
- 50 g sladkorja v prahu
- 50 g kandirane pomarančne lupine
- kozarček ruma
- 1 žlica medu
- 1 rumenjak
- moka in sladkor v prahu za delovno površino
- jajce za premaz
- mandljevi lističi za posip
Postopek
Listnato testo odtajamo. Marcipan drobno narežemo in s presejanim sladkorjem v prahu, rumom in medom zgnetemo v gladko maso. Pomarančno lupino drobno nasekljamo in vmešamo v marcipanovo maso. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini približno 3 mm debelo.
Pečico segrejemo na 220 °C. Moko skrbno pometemo s površine razvaljanega testa, nato pa testo premažemo s stepenim rumenjakom. Na delovni površini, ki smo jo potresli s sladkorjem v prahu, tanko razvaljamo marcipanovo maso v velikosti listnatega testa. Marcipanovo maso položimo na listnato testo in dobro pritisnemo. Izrežemo 10 podolgovatih trikotnikov in jih zvijemo v palčke. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in premažemo s stepenim jajcem. Marcipanove palčke potresemo z mandljevimi lističi in hrustljavo spečemo v prej ogreti pečici (približno 15 minut) do rjave barve.