
Pečeni svinjski zrezki s čemaževim pirejem
Okusna ideja za kosilo!
Pečeni svinjski zrezki s čemaževim pirejem
Okusna ideja za kosilo!

Sestavine
- 4 svinjski zrezki (od plečeta) po 160 g
- moka za povaljanje
- olje za peko
- 1,25 dl belega vina
- malo juhe ali vode
- 1 žlica kumine
čemažev pire
- sol
- poper
- 600 g surovega olupljenega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 20 čemaževih listov
- 1 žlica masla
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 4 svinjski zrezki (od plečeta) po 160 g
- moka za povaljanje
- olje za peko
- 1,25 dl belega vina
- malo juhe ali vode
- 1 žlica kumine
čemažev pire
- sol
- poper
- 600 g surovega olupljenega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 20 čemaževih listov
- 1 žlica masla
Postopek
Najprej pripravimo pire. Krompir narežemo na rezine in v rahlo posoljeni vodi do mehkega skuhamo; odcedimo in pustimo, da tekočina izpari. Mleko zavremo. S čemaževih listov odstranimo peclje. Liste drobno narežemo in stresemo v vrelo mleko. Dodamo maslo in odstavimo. Krompir pretlačimo, dodamo k mleku, začinimo s soljo in poprom, dobro premešamo in pire na toplem prihranimo.
Zrezke začinimo s soljo in poprom ter povaljamo v moki. V pekaču segrejemo olje, zrezke na obeh straneh popečemo, nato pa na blagi temperaturi pečemo približno četrt ure. Meso poberemo iz pekača in na toplem prihranimo.
Sok od pečenja zalijemo z belim vinom, dolijemo juho, dodamo kumino in povremo do primerne gostote. Omako po okusu začinimo. Pečene svinjske zrezke ponudimo s čemaževim pirejem in sveže pripravljeno omako.