
Pečeni svinjski zrezki s čemaževim pirejem
Okusna ideja za kosilo!
Pečeni svinjski zrezki s čemaževim pirejem
Okusna ideja za kosilo!

Sestavine
- 4 svinjski zrezki (od plečeta) po 160 g
- moka za povaljanje
- olje za peko
- 1,25 dl belega vina
- malo juhe ali vode
- 1 žlica kumine
čemažev pire
- sol
- poper
- 600 g surovega olupljenega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 20 čemaževih listov
- 1 žlica masla
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.
Sestavine
- 4 svinjski zrezki (od plečeta) po 160 g
- moka za povaljanje
- olje za peko
- 1,25 dl belega vina
- malo juhe ali vode
- 1 žlica kumine
čemažev pire
- sol
- poper
- 600 g surovega olupljenega krompirja
- 1,25 dl mleka
- 20 čemaževih listov
- 1 žlica masla
Postopek
Najprej pripravimo pire. Krompir narežemo na rezine in v rahlo posoljeni vodi do mehkega skuhamo; odcedimo in pustimo, da tekočina izpari. Mleko zavremo. S čemaževih listov odstranimo peclje. Liste drobno narežemo in stresemo v vrelo mleko. Dodamo maslo in odstavimo. Krompir pretlačimo, dodamo k mleku, začinimo s soljo in poprom, dobro premešamo in pire na toplem prihranimo.
Zrezke začinimo s soljo in poprom ter povaljamo v moki. V pekaču segrejemo olje, zrezke na obeh straneh popečemo, nato pa na blagi temperaturi pečemo približno četrt ure. Meso poberemo iz pekača in na toplem prihranimo.
Sok od pečenja zalijemo z belim vinom, dolijemo juho, dodamo kumino in povremo do primerne gostote. Omako po okusu začinimo. Pečene svinjske zrezke ponudimo s čemaževim pirejem in sveže pripravljeno omako.