
Čokoladni piškoti z arašidovo kremo (whoopie)
Čokolada in arašidi so z razlogom tako priljubljena kombinacija
Čokoladni piškoti z arašidovo kremo (whoopie)
Čokolada in arašidi so z razlogom tako priljubljena kombinacija

Sestavine
krhko piškotno testo
- 150 g sladkorja v prahu
- 225 g masla sobne temperature
- 300 g presejane moke in še malo za delovno površino
- 55 g presejanega kakava
- ščep soli
arašidova krema
- 300 g sladkorja v prahu
- 50 g masla sobne temperature
- 100 g gladkega arašidovega masla
- 2–3 žlice mleka
Preberite tudi

Kaj nas nauči: Golaž - 2. del
Poslanstvo golaža je v tem, da najslabše kose mesa spreminja v najboljše, kar mu uspeva z najstarejšo kuharsko tehniko, ki počasnost spreminja v hitrost.

Tako spečete ribe na žaru, da ne razpadejo
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Prvomajsko kuhanje v kotličku: nasveti za jedi na žlico v naravi
Za prvomajski kotliček bodo prav prišli nasveti in recepti za najbolj priljubljene jedi: golaž, pasulj, bosanski lonec, čobanac in fiš.
Sestavine
krhko piškotno testo
- 150 g sladkorja v prahu
- 225 g masla sobne temperature
- 300 g presejane moke in še malo za delovno površino
- 55 g presejanega kakava
- ščep soli
arašidova krema
- 300 g sladkorja v prahu
- 50 g masla sobne temperature
- 100 g gladkega arašidovega masla
- 2–3 žlice mleka
Postopek
Vse sestavine za testo damo v multipraktik in zmešamo, da se povežejo v testo. Če se testo noče povezati, ga vzamemo iz multipraktika in ga zamesimo z rokami. Damo ga na pomokano delovno površino in oblikujemo v valj premera približno 5 cm. Zavijemo ga v prozorno kuhinjsko folijo in ga za 1 uro shranimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 140 °C. Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Testeni valj narežemo na približno 32 krogcev debeline 6 mm in jih položimo na pekača. Pečemo jih 22 do 25 minut. Pustimo, da se malo ohladijo, nato jih previdno poberemo s pekača in položimo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo
Za arašidovo kremo vse sestavine zmešamo v multipraktiku ali stepemo z električnim mešalnikom, pri čemer dodamo toliko mleka, da nastane mehka masa. Po dva piškota zlepimo z arašidovo kremo.
Veste, kaj je whoopie?
Whoopiji so biskvitni piškoti, ki jih z različnimi kremami sestavimo v sendvičke in na videz spominjajo na makrone. Vse bolj priljubljeni postajajo, ker so lahki, sočni in so pravzaprav nekakšne tortice, ki jih jemo z roko.