
Svinjski kotleti z balzamičnim kisom in vodno krešo
Takole iz preprostih kotletov naredimo vznemirljivo jed.
Svinjski kotleti z balzamičnim kisom in vodno krešo
Takole iz preprostih kotletov naredimo vznemirljivo jed.

Sestavine
- 2 pomaranči
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 2 žlički bistrega medu
- 1 strok česna
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 svinjski kotleti brez kosti, vsak pribl. 180 g
- 100 g vodne kreše
- 1 lepo zrel avokado
- sol
- poper
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 pomaranči
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 2 žlički bistrega medu
- 1 strok česna
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 svinjski kotleti brez kosti, vsak pribl. 180 g
- 100 g vodne kreše
- 1 lepo zrel avokado
- sol
- poper
Postopek
Česen olupimo in stremo. Lupino ene pomaranče naribamo, nato pomarančo filiramo, da dobimo krhlje brez kožic. Iz druge pomaranče iztisnemo sok. Pomarančno lupinico zmešamo s polovico soka, balzamičnim kisom, medom in česnom ter postavimo na stran. Za preliv stepemo preostali sok z gorčico in žlico olja ter malo soli in popra.
V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem z obeh strani opečemo kotlete, skupaj 5 minut. Dodamo balzamično mešanico, solimo, popramo in zavremo. Kotlete dušimo še 10 minut, da se zmehčajo, občasno jih obrnemo.
Avokado narežemo na koščke in ga zmešamo z vodno krešo, pomarančnimi fileji in pripravljenim prelivom ter postrežemo s kotleti.