
Svinjski kotleti z balzamičnim kisom in vodno krešo
Takole iz preprostih kotletov naredimo vznemirljivo jed.
Svinjski kotleti z balzamičnim kisom in vodno krešo
Takole iz preprostih kotletov naredimo vznemirljivo jed.

Sestavine
- 2 pomaranči
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 2 žlički bistrega medu
- 1 strok česna
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 svinjski kotleti brez kosti, vsak pribl. 180 g
- 100 g vodne kreše
- 1 lepo zrel avokado
- sol
- poper
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami, ki vedno navduši
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.
Sestavine
- 2 pomaranči
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 2 žlički bistrega medu
- 1 strok česna
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 svinjski kotleti brez kosti, vsak pribl. 180 g
- 100 g vodne kreše
- 1 lepo zrel avokado
- sol
- poper
Postopek
Česen olupimo in stremo. Lupino ene pomaranče naribamo, nato pomarančo filiramo, da dobimo krhlje brez kožic. Iz druge pomaranče iztisnemo sok. Pomarančno lupinico zmešamo s polovico soka, balzamičnim kisom, medom in česnom ter postavimo na stran. Za preliv stepemo preostali sok z gorčico in žlico olja ter malo soli in popra.
V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem z obeh strani opečemo kotlete, skupaj 5 minut. Dodamo balzamično mešanico, solimo, popramo in zavremo. Kotlete dušimo še 10 minut, da se zmehčajo, občasno jih obrnemo.
Avokado narežemo na koščke in ga zmešamo z vodno krešo, pomarančnimi fileji in pripravljenim prelivom ter postrežemo s kotleti.