
Masleni piškoti z rižem
Masleni piškoti z rižem

Sestavine
- 100 g zmehčanega masla
- 80 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 žlici medu
- 170 g moke
- 25 g ekspandiranega riža
- maslo za pekač
- temne čokoladne kapljice za okras
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami, ki vedno navduši
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla
- 80 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 žlici medu
- 170 g moke
- 25 g ekspandiranega riža
- maslo za pekač
- temne čokoladne kapljice za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. V dovolj veliki skledi stepemo maslo, sladkor in med, da dobimo gladko mešanico.
Dodamo moko, sestavine premešamo, nato pa vsujemo v testo še ekspandirani riž. Vmešamo ga v testo in iz testa oblikujemo za oreh velike kroglice. Kroglice z rokami sploščimo in polagamo na pekač, predhodno namazan z malo masla. Piškote okrasimo z nekaj čokoladnimi kapljicami.
Pečemo 15 do 17 minut, da piškoti postanejo svetlo rjavi. Pečene pustimo na pekaču še kakšno minuto, nato jih prestavimo na kuhinjsko rešetko in počakamo, da se ohladijo.