
Kaj boste skuhali danes?
Pečena svinjska ribica v jogurtovi omaki
Ko ne vete kaj bi kuhali, vas ta recept ne bo razočaral.
Pečena svinjska ribica v jogurtovi omaki
Ko ne vete kaj bi kuhali, vas ta recept ne bo razočaral.

Sestavine
- 700 g svinjske ribice
- sol
- poper
- 1 žlička ostre mlete paprike
- 120 g sira gavde v kosu
- 1 velika šalotka
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- moka za povaljanje
- 60 g masla
- 2 žlici olja
- 1,25 dl goveje juhe
- 2,5 dl jogurta

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 700 g svinjske ribice
- sol
- poper
- 1 žlička ostre mlete paprike
- 120 g sira gavde v kosu
- 1 velika šalotka
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- moka za povaljanje
- 60 g masla
- 2 žlici olja
- 1,25 dl goveje juhe
- 2,5 dl jogurta
Postopek
Meso skrbno o čistimo – odstranimo morebitne kite in kožice –, nato pa ga oplaknemo s hladno vodo in dobro osušimo ter natremo s soljo, poprom in sladko mleto papriko. Sir narežemo na pet centimetrov dolge, za svinčnik debele palčke in z njimi pretaknemo začinjeno meso. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Česen olupimo in stremo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.

Meso vsenaokrog povaljamo v moki. V teflonski ponvi močno segrejemo maslo in meso na vseh straneh lepo popečemo do rjave barve. Nato ga damo v primeren pekač in prihranimo na toplem.
Na olju zlato rjavo prepražimo nasekljano šalotko. Dolijemo govejo juho in kuhljamo nekaj minut. Dodamo česen in jogurt ter dobro zmešamo. Meso, ki ga hranimo na toplem, prelijemo s pripravljeno jogurtovo omako. V pečici ga pri nizki temperaturi (pri 150 °C) pečemo pokrito približno 20 minut.

Pečeno meso vzamemo iz omake in ga serviramo v primerni posodi ali na pladnju. Omako začinimo s soljo in poprom ter vmešamo sesekljan peteršilj. Meso ponovno prelijemo z omako. Kot priloga odlično tekne dušen riž.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Fižolovi mafini s korenčkom in orehi
Narastek iz stročjega fižola
Rabarbarin kolač z marcipanom in citrusi
Rabarbarin kolač, poln svežine, bo odlično pospremil popoldansko čajanko