
Pečena svinjska ribica v jogurtovi omaki
Ko ne vete kaj bi kuhali, vas ta recept ne bo razočaral.
Pečena svinjska ribica v jogurtovi omaki
Ko ne vete kaj bi kuhali, vas ta recept ne bo razočaral.

Sestavine
- 700 g svinjske ribice
- sol
- poper
- 1 žlička ostre mlete paprike
- 120 g sira gavde v kosu
- 1 velika šalotka
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- moka za povaljanje
- 60 g masla
- 2 žlici olja
- 1,25 dl goveje juhe
- 2,5 dl jogurta

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.

Trojni spektakel v Krškem: BBQ, pica in spidvej
V Krškem je potekal prvi BBQ & Speedway festival s celodnevnim programom, ki je zajemal mednarodne tekme v peki steakov, burgerjev in pic.

Razkrivamo: toliko kalorij ima dejansko poletni koktajl Aperol Spritz
Aperol Spritz je postal nepogrešljiv del poletnih druženj. Toda ste se že kdaj vprašali, koliko kalorij dejansko vsebuje ta priljubljeni italijanski koktajl?
Sestavine
- 700 g svinjske ribice
- sol
- poper
- 1 žlička ostre mlete paprike
- 120 g sira gavde v kosu
- 1 velika šalotka
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- moka za povaljanje
- 60 g masla
- 2 žlici olja
- 1,25 dl goveje juhe
- 2,5 dl jogurta
Postopek
Meso skrbno o čistimo – odstranimo morebitne kite in kožice –, nato pa ga oplaknemo s hladno vodo in dobro osušimo ter natremo s soljo, poprom in sladko mleto papriko. Sir narežemo na pet centimetrov dolge, za svinčnik debele palčke in z njimi pretaknemo začinjeno meso. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Česen olupimo in stremo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.

Meso vsenaokrog povaljamo v moki. V teflonski ponvi močno segrejemo maslo in meso na vseh straneh lepo popečemo do rjave barve. Nato ga damo v primeren pekač in prihranimo na toplem.
Na olju zlato rjavo prepražimo nasekljano šalotko. Dolijemo govejo juho in kuhljamo nekaj minut. Dodamo česen in jogurt ter dobro zmešamo. Meso, ki ga hranimo na toplem, prelijemo s pripravljeno jogurtovo omako. V pečici ga pri nizki temperaturi (pri 150 °C) pečemo pokrito približno 20 minut.

Pečeno meso vzamemo iz omake in ga serviramo v primerni posodi ali na pladnju. Omako začinimo s soljo in poprom ter vmešamo sesekljan peteršilj. Meso ponovno prelijemo z omako. Kot priloga odlično tekne dušen riž.