
Svinjina s pršutom in pisano zelenjavo
Svinjina s pršutom in pisano zelenjavo

Sestavine
- 4 svinjski zrezki
- 4 rezine pršuta
- 400 g korenja
- 400 g stročjega fižola
- 2 manjša pora
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice kisle smetane ali smetane za kuhanje
- sol
- poper

Kuhinja revnih ima še kako bogate okuse
Cucina povera, ki se prevaja kot "kuhinja revnih", se nanaša na tradicionalne kuharske tehnike in recepte, ki izvirajo iz italijanskega podeželskega prebivalstva.

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.
Sestavine
- 4 svinjski zrezki
- 4 rezine pršuta
- 400 g korenja
- 400 g stročjega fižola
- 2 manjša pora
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice kisle smetane ali smetane za kuhanje
- sol
- poper
Postopek
Svinjske zrezke malo potolčemo, solimo in popramo in na vsakega položimo rezino pršuta, ki jo pritrdimo z zobotrebcem. Stročji fižol očistimo in narežemo, por temeljito operemo in narežemo na trakove. Korenje olupimo in narežemo na podolgovate palčke.
Korenje damo v kozico, prilijemo majhen kozarec vode, začinimo po okusu, zavremo, pokrijemo in kuhamo 5 minut. Dodamo stročji fižol in por, premešamo in pokrito kuhamo še 5 minut.
V ponvi segrejemo olje in na njem na hitro na vsaki strani 2 do 3 minute pečemo meso. Zelenjavi primešamo smetano in jo postrežemo s svinjskimi zrezki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čemaževi vlivanci s kranjsko klobaso in oblancem kozjega sira
Lepljiv ingverjev kolač iz litoželezne ponve
Ingverjev kolač diši po medu in praznikih. Odličen je topel ali hladen, postrežemo pa ga lahko s kepico sladoleda.
Belokranjska pogača
Belokranjska pogača je tradicionalna slovenska jed, ki ne sme utoniti v pozabo