
Svinjina s pršutom in pisano zelenjavo
Svinjina s pršutom in pisano zelenjavo

Sestavine
- 4 svinjski zrezki
- 4 rezine pršuta
- 400 g korenja
- 400 g stročjega fižola
- 2 manjša pora
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice kisle smetane ali smetane za kuhanje
- sol
- poper

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 4 svinjski zrezki
- 4 rezine pršuta
- 400 g korenja
- 400 g stročjega fižola
- 2 manjša pora
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice kisle smetane ali smetane za kuhanje
- sol
- poper
Postopek
Svinjske zrezke malo potolčemo, solimo in popramo in na vsakega položimo rezino pršuta, ki jo pritrdimo z zobotrebcem. Stročji fižol očistimo in narežemo, por temeljito operemo in narežemo na trakove. Korenje olupimo in narežemo na podolgovate palčke.
Korenje damo v kozico, prilijemo majhen kozarec vode, začinimo po okusu, zavremo, pokrijemo in kuhamo 5 minut. Dodamo stročji fižol in por, premešamo in pokrito kuhamo še 5 minut.
V ponvi segrejemo olje in na njem na hitro na vsaki strani 2 do 3 minute pečemo meso. Zelenjavi primešamo smetano in jo postrežemo s svinjskimi zrezki.