
Svedri s špinačnim pestom in olivami
Svedri s špinačnim pestom in olivami

Sestavine
- 400 g testenin (svedrov)
- 500 g špinačnih listov
- 2 olupljena stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g sira feta ali podobnega sira
- 50 g pinjol
- dober ščep muškatnega oreška
- sol
- poper
- pest narezanih črnih oliv

Kako dobro posušiti solato in zakaj je to sploh pomembno
Zagotovo ste tako kot ena izmed naših bralk že videli po trgovinah plastično posodo za sušenje solate. In morda ste se že vprašali, zakaj bi to sploh potrebovali?

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.
Sestavine
- 400 g testenin (svedrov)
- 500 g špinačnih listov
- 2 olupljena stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g sira feta ali podobnega sira
- 50 g pinjol
- dober ščep muškatnega oreška
- sol
- poper
- pest narezanih črnih oliv
Postopek
Testenine skuhamo po navodilih z embalaže. Špinačo damo v cedilo in jo operemo. Zavremo zadostno količino vode in z njo počasi prelijemo špinačo, da ovene. Dobro odcedimo in špinačo sesekljamo v sekljalniku.
Dodamo še česen, olje, polovico sira in skoraj vse pinjole. Sesekljamo v pesto, ki ga začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Zmešamo ga z vročimi odcejenimi testeninami, ki jih posujemo še z olivami in preostalim sirom ter pinjolami.
Nasvet
Pestu dodamo še več okusa, če predhodno v ponvi prepražimo pinjole do zlato rjave barve.