
Gobove testenine s praženim kostanjevim pestom z zelišči
Jesenske testenine
Gobove testenine s praženim kostanjevim pestom z zelišči
Jesenske testenine

Sestavine
- 100 g kuhanega kostanja
- pest listov sveže bazilike, peteršilja in mete
- 50 g naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1,5 dl repičnega olja
- 500 g testenin
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g šampinjonov
- sol
- poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 100 g kuhanega kostanja
- pest listov sveže bazilike, peteršilja in mete
- 50 g naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1,5 dl repičnega olja
- 500 g testenin
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g šampinjonov
- sol
- poper
Postopek
Najprej pripravimo kostanjev pesto. Kostanj damo v sekljalnik in ga grobo sesekljamo. Dodamo začimbe, parmezan in česen, spet vključimo sekljalnik in vse skupaj še malo sesekljamo (ne preveč na drobno). Dodamo še repično olje, premešamo in po želji začinimo s soljo in poprom.
Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vode. Medtem v ponvi segrejemo olje in na njem 6 do 8 minut pražimo na četrtine narezane šampinjone, da se zmehčajo in rahlo porjavijo. Začinimo jih s soljo in poprom. Ko se testenine skuhajo, jih odcedimo in vrnemo v lonec. Vmešamo kostanjev pesto in šampinjone, po želji posujemo s parmezanom in postrežemo.