
Gobove testenine s praženim kostanjevim pestom z zelišči
Jesenske testenine
Gobove testenine s praženim kostanjevim pestom z zelišči
Jesenske testenine

Sestavine
- 100 g kuhanega kostanja
- pest listov sveže bazilike, peteršilja in mete
- 50 g naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1,5 dl repičnega olja
- 500 g testenin
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g šampinjonov
- sol
- poper

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 100 g kuhanega kostanja
- pest listov sveže bazilike, peteršilja in mete
- 50 g naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- 1,5 dl repičnega olja
- 500 g testenin
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g šampinjonov
- sol
- poper
Postopek
Najprej pripravimo kostanjev pesto. Kostanj damo v sekljalnik in ga grobo sesekljamo. Dodamo začimbe, parmezan in česen, spet vključimo sekljalnik in vse skupaj še malo sesekljamo (ne preveč na drobno). Dodamo še repično olje, premešamo in po želji začinimo s soljo in poprom.
Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vode. Medtem v ponvi segrejemo olje in na njem 6 do 8 minut pražimo na četrtine narezane šampinjone, da se zmehčajo in rahlo porjavijo. Začinimo jih s soljo in poprom. Ko se testenine skuhajo, jih odcedimo in vrnemo v lonec. Vmešamo kostanjev pesto in šampinjone, po želji posujemo s parmezanom in postrežemo.