
Polnjene paprike po mediteransko
Polnjene paprike po mediteransko

Sestavine
- po 1 velika rdeča in rumena paprika
- 85 g kuskusa
- 25 g popraženih pinjol
- pest črnih oliv
- 50 g zdrobljenega sira feta
- 50 g napol posušenih paradižnikov ali pest češnjevih paradižnikov
- 2 žlici natrgane bazilike
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- po 1 velika rdeča in rumena paprika
- 85 g kuskusa
- 25 g popraženih pinjol
- pest črnih oliv
- 50 g zdrobljenega sira feta
- 50 g napol posušenih paradižnikov ali pest češnjevih paradižnikov
- 2 žlici natrgane bazilike
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Olive grobo nasekljamo. Češnjeve paradižnike narežemo na četrtine. Papriki operemo, razpolovimo in očistimo semenje. Peclje pustimo. Damo jih na krožnik in v mikrovalovni pečici na srednji stopnji kuhamo približno 5 minut (ali v pečici 10 minut), da se nekoliko zmehčajo. Položimo jih na pekač z rezno stranjo navzgor.
Medtem v primerno veliki skledi kuskus prelijemo z 1,25 dl vrele vode, premešamo, pokrijemo in pustimo stati približno 10 minut, da kuskus nabrekne. Ko je pripravljen, ga z vilicami razrahljamo in zmešamo s pinjolami, olivami, sirom, paradižniki in baziliko. S tako pripravljeno mešanico napolnimo polovice paprik in jih pečemo približno 10 minut.
Nasvet
Nadev iz kuskusa lahko postrežemo tudi kot solato, dodamo mu samo še pest solatnih listov.