
Polnjene paprike po mediteransko
Polnjene paprike po mediteransko

Sestavine
- po 1 velika rdeča in rumena paprika
- 85 g kuskusa
- 25 g popraženih pinjol
- pest črnih oliv
- 50 g zdrobljenega sira feta
- 50 g napol posušenih paradižnikov ali pest češnjevih paradižnikov
- 2 žlici natrgane bazilike
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- po 1 velika rdeča in rumena paprika
- 85 g kuskusa
- 25 g popraženih pinjol
- pest črnih oliv
- 50 g zdrobljenega sira feta
- 50 g napol posušenih paradižnikov ali pest češnjevih paradižnikov
- 2 žlici natrgane bazilike
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Olive grobo nasekljamo. Češnjeve paradižnike narežemo na četrtine. Papriki operemo, razpolovimo in očistimo semenje. Peclje pustimo. Damo jih na krožnik in v mikrovalovni pečici na srednji stopnji kuhamo približno 5 minut (ali v pečici 10 minut), da se nekoliko zmehčajo. Položimo jih na pekač z rezno stranjo navzgor.
Medtem v primerno veliki skledi kuskus prelijemo z 1,25 dl vrele vode, premešamo, pokrijemo in pustimo stati približno 10 minut, da kuskus nabrekne. Ko je pripravljen, ga z vilicami razrahljamo in zmešamo s pinjolami, olivami, sirom, paradižniki in baziliko. S tako pripravljeno mešanico napolnimo polovice paprik in jih pečemo približno 10 minut.
Nasvet
Nadev iz kuskusa lahko postrežemo tudi kot solato, dodamo mu samo še pest solatnih listov.