© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Polnjene paprike po mediteransko

Polnjene paprike po mediteransko

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
polnjene paprike po mediteransko

Sestavine

  • po 1 velika rdeča in rumena paprika
  • 85 g kuskusa
  • 25 g popraženih pinjol
  • pest črnih oliv
  • 50 g zdrobljenega sira feta
  • 50 g napol posušenih paradižnikov ali pest češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici natrgane bazilike

Sestavine

  • po 1 velika rdeča in rumena paprika
  • 85 g kuskusa
  • 25 g popraženih pinjol
  • pest črnih oliv
  • 50 g zdrobljenega sira feta
  • 50 g napol posušenih paradižnikov ali pest češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici natrgane bazilike

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Olive grobo nasekljamo. Češnjeve paradižnike narežemo na četrtine. Papriki operemo, razpolovimo in očistimo semenje. Peclje pustimo. Damo jih na krožnik in v mikrovalovni pečici na srednji stopnji kuhamo približno 5 minut (ali v pečici 10 minut), da se nekoliko zmehčajo. Položimo jih na pekač z rezno stranjo navzgor.

2

Medtem v primerno veliki skledi kuskus prelijemo z 1,25 dl vrele vode, premešamo, pokrijemo in pustimo stati približno 10 minut, da kuskus nabrekne. Ko je pripravljen, ga z vilicami razrahljamo in zmešamo s pinjolami, olivami, sirom, paradižniki in baziliko. S tako pripravljeno mešanico napolnimo polovice paprik in jih pečemo približno 10 minut.

Nasvet

Nadev iz kuskusa lahko postrežemo tudi kot solato, dodamo mu samo še pest solatnih listov.

Priljubljeni recepti

Torta črni gozdiček

2 h
Srednje zahtevno

Kanapeji s kumaro in modrim sirom

Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil

Enostavno

Ožgana čebula z balzamičnim kisom, orehi in rikoto

Ožgana čebula z balzamičnim kisom, orehi in rikoto je na neke vrste karamelizirana čebula, le nadgrajena in veliko boljša. Jedce boste nedvomno očarali, če jo ponudite kot toplo ali hladno predjed.

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.