
Nadevana jajca
Popestrite praznični narezek z nadevanimi jajci
Nadevana jajca
Popestrite praznični narezek z nadevanimi jajci

Sestavine
- 12 srednje velikih jajc
- 6 žlic jogurta
- 2 žlički ostre gorčice
- 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
jajca z lososom
- 50 g dimljenega lososa
- vejice svežega kopra
jajca s pikantno klobaso
- 25 g pikantne klobase chorizo
Preberite tudi

Veganska kosila, ki navdušijo tudi mesojedce
Ne imejte predsodkov, en dan v tednu ali vsaj mesecu naj bo veganski. Presenečeni boste, kako vam bo delala kuharska domišljija in predvsem - kako dobro je.

7 receptov s šparglji, ki vedno navdušijo
Šparglji so spet na meniju in mi jih še vedno obožujemo, saj so resni znanilci prave pomadi. Imamo 7 svežih in preprostih, a odličnih receptov.

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.
Sestavine
- 12 srednje velikih jajc
- 6 žlic jogurta
- 2 žlički ostre gorčice
- 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
jajca z lososom
- 50 g dimljenega lososa
- vejice svežega kopra
jajca s pikantno klobaso
- 25 g pikantne klobase chorizo
Postopek
Jajca zavremo, kuhamo 7 minut, nato odlijemo vodo in jih položimo v ledeno mrzlo vodo, da se ohladijo. Previdno jih olupimo in po dolgem prerežemo na pol. Rumenjake poberemo iz beljakov in jih damo v skledico ter pretlačimo skupaj z jogurtom, gorčico in sesekljanim peteršiljem. Z mešanico nadevamo beljakove polovice.
Za jajca z lososom polovico nadevanih polovičk obložimo s trakcem dimljenega lososa in nanje narežemo svež koper.
Za drugo polovico jajc klobaso olupimo in drobno sesekljamo ter nežno popražimo v oplasteni ponvi, da se izloči olje in se koščki klobase hrustljavo zapečejo. Ko se ohladijo, z njimi posujemo nadevana jajca. Nadevana jajca do postrežbe shranimo v hladilniku, kjer se obdržijo 1 dan.