
Kaneloni s špinačo in skuto
Kaneloni s špinačo in skuto

Sestavine
paradižnikova omaka
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 strti stroki česna
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 pločevinki (po 400 g) nasekljanega paradižnika
- nekaj listov bazilike
premaz
- 250 g maskarponeja
- 1,5 žlice mleka
- 40 g nastrganega parmezana
- 125 g kroglic mocarele, narezanih na rezine
nadev
- 500 g špinače
- 100 g nastrganega parmezana
- 400 g albuminske skute (rikote)
- ščep nastrganega muškatnega oreška
- 200 g suhih kanelonov
- sol
- poper
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi se težko odrečemo nabiranju divjih rastlin. Dobro je, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
paradižnikova omaka
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 strti stroki česna
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 pločevinki (po 400 g) nasekljanega paradižnika
- nekaj listov bazilike
premaz
- 250 g maskarponeja
- 1,5 žlice mleka
- 40 g nastrganega parmezana
- 125 g kroglic mocarele, narezanih na rezine
nadev
- 500 g špinače
- 100 g nastrganega parmezana
- 400 g albuminske skute (rikote)
- ščep nastrganega muškatnega oreška
- 200 g suhih kanelonov
- sol
- poper
Postopek
Najprej pripravimo paradižnikovo omako. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 1 minuto pražimo česen. Dodamo sladkor, kis, paradižnik, sol in poper ter pustimo 20 minut rahlo vreti, da omaka postane gosta. Med kuhanjem jo od časa do časa premešamo. Dodamo baziliko in z omako prekrijemo pekač. Naredimo še premaz, in sicer tako, da maskarpone gladko zmešamo z mlekom ter začinimo s soljo in poprom.
Špinačo damo v veliko cedilo in jo prelijemo z vrelo vodo, da ovene (morda ne bo šlo vse hkrati). Ko se špinača dovolj shladi, da jo lahko primemo, iz nje iztisnemo odvečno vodo. Na grobo jo sesekljamo in v veliki skledi zmešamo s 100 g parmezana in skuto. Dobro začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Pečico segrejemo na 200 °C. S slaščičarsko vrečko ali vrečko za zamrzovanje, ki smo ji odrezali vogal, nadev iztisnemo v kanelone in jih drugega ob drugem zlagamo v pekač z omako. Nato jih premažemo z maskarponejem, prekrijemo z mocarelo in potresemo s parmezanom. Pečemo 30 do 35 minut, da se zlato obarvajo. Jed vzamemo iz pečice in pustimo, da 5 minut počiva, preden jo postrežemo.