Kaj boste skuhali danes?
Kaneloni s špinačo in skuto
Kaneloni s špinačo in skuto
Sestavine
paradižnikova omaka
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 strti stroki česna
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 pločevinki (po 400 g) nasekljanega paradižnika
- nekaj listov bazilike
premaz
- 250 g maskarponeja
- 1,5 žlice mleka
- 40 g nastrganega parmezana
- 125 g kroglic mocarele, narezanih na rezine
nadev
- 500 g špinače
- 100 g nastrganega parmezana
- 400 g albuminske skute (rikote)
- ščep nastrganega muškatnega oreška
- 200 g suhih kanelonov
- sol
- poper
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
paradižnikova omaka
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 strti stroki česna
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 pločevinki (po 400 g) nasekljanega paradižnika
- nekaj listov bazilike
premaz
- 250 g maskarponeja
- 1,5 žlice mleka
- 40 g nastrganega parmezana
- 125 g kroglic mocarele, narezanih na rezine
nadev
- 500 g špinače
- 100 g nastrganega parmezana
- 400 g albuminske skute (rikote)
- ščep nastrganega muškatnega oreška
- 200 g suhih kanelonov
- sol
- poper
Postopek
Najprej pripravimo paradižnikovo omako. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 1 minuto pražimo česen. Dodamo sladkor, kis, paradižnik, sol in poper ter pustimo 20 minut rahlo vreti, da omaka postane gosta. Med kuhanjem jo od časa do časa premešamo. Dodamo baziliko in z omako prekrijemo pekač. Naredimo še premaz, in sicer tako, da maskarpone gladko zmešamo z mlekom ter začinimo s soljo in poprom.
Špinačo damo v veliko cedilo in jo prelijemo z vrelo vodo, da ovene (morda ne bo šlo vse hkrati). Ko se špinača dovolj shladi, da jo lahko primemo, iz nje iztisnemo odvečno vodo. Na grobo jo sesekljamo in v veliki skledi zmešamo s 100 g parmezana in skuto. Dobro začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Pečico segrejemo na 200 °C. S slaščičarsko vrečko ali vrečko za zamrzovanje, ki smo ji odrezali vogal, nadev iztisnemo v kanelone in jih drugega ob drugem zlagamo v pekač z omako. Nato jih premažemo z maskarponejem, prekrijemo z mocarelo in potresemo s parmezanom. Pečemo 30 do 35 minut, da se zlato obarvajo. Jed vzamemo iz pečice in pustimo, da 5 minut počiva, preden jo postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčni zavitek
Pečena račka z ringloji
Zamrznjene jogurtove lučke s čajem mača
Pripravite malce drugačen ledeni posladek s čajem mača