
Superzelena juha z jogurtom in pinjolami
Zelo zelena in zelo okusna juha!
Superzelena juha z jogurtom in pinjolami
Zelo zelena in zelo okusna juha!

Sestavine
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 250 g krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 120 g mešanice vodne kreše, rukole in mlade špinače
- 150 g navadnega jogurta
- 20 g pinjol
- čilijevo olje, ko postrežemo (po želji)
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 250 g krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 120 g mešanice vodne kreše, rukole in mlade špinače
- 150 g navadnega jogurta
- 20 g pinjol
- čilijevo olje, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Čebulo nasekljamo, česen stremo, krompir olupimo in narežemo na kockice. Pinjole nežno popražimo v suhi ponvi.
V srednje veliki kozici na nizki do srednji temperaturi segrejemo olje. Dodamo čebulo in ščep soli ter nežno pražimo 10 minut, da se čebula zmehča, a se ne obarva, medtem občasno pomešamo. Dodamo česen in pražimo še 1 minuto.
Dodamo krompir in prilijemo zelenjavno jušno osnovo. Nežno kuhamo 10 do 12 minut, da je krompir dovolj mehak, da vanj zlahka zabodemo nož. Dodamo vodno krešo, rukolo in špinačo in kuhamo 1 minuto, da ovenejo, nato juho gladko zmešamo v multipraktiku.
Juho razdelimo v dve skodeli, na vsako porcijo kanemo žlico jogurta, posujemo s pinjolami in po želji pokapamo s čilijevim oljem.