
Superzelena juha z jogurtom in pinjolami
Zelo zelena in zelo okusna juha!
Superzelena juha z jogurtom in pinjolami
Zelo zelena in zelo okusna juha!

Sestavine
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 250 g krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 120 g mešanice vodne kreše, rukole in mlade špinače
- 150 g navadnega jogurta
- 20 g pinjol
- čilijevo olje, ko postrežemo (po želji)

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 250 g krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 120 g mešanice vodne kreše, rukole in mlade špinače
- 150 g navadnega jogurta
- 20 g pinjol
- čilijevo olje, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Čebulo nasekljamo, česen stremo, krompir olupimo in narežemo na kockice. Pinjole nežno popražimo v suhi ponvi.
V srednje veliki kozici na nizki do srednji temperaturi segrejemo olje. Dodamo čebulo in ščep soli ter nežno pražimo 10 minut, da se čebula zmehča, a se ne obarva, medtem občasno pomešamo. Dodamo česen in pražimo še 1 minuto.
Dodamo krompir in prilijemo zelenjavno jušno osnovo. Nežno kuhamo 10 do 12 minut, da je krompir dovolj mehak, da vanj zlahka zabodemo nož. Dodamo vodno krešo, rukolo in špinačo in kuhamo 1 minuto, da ovenejo, nato juho gladko zmešamo v multipraktiku.
Juho razdelimo v dve skodeli, na vsako porcijo kanemo žlico jogurta, posujemo s pinjolami in po želji pokapamo s čilijevim oljem.