
Kaj boste skuhali danes?
Rdeči zmešanček s koromačem, borovnicami in jabolkom
Rdeči zmešanček s koromačem, borovnicami in jabolkom

Sestavine
- 3 koromači
- 4 jabolka
- 350 g zamrznjenih borovnic
- 1 žlica limonovega soka
- ½ žličke kajenskega popra ali cimeta (po okusu)

Umešana jajca z gobami: preprost recept za razkošen okus
Preprosto, hitro in domače: recept za popolna umešana jajca z gobami, ki jih lahko pripravite v nekaj minutah.

Za dušo: 5 slastnih čokoladnih slaščic 'na žlico'
Shladilo se je in pooblačilo, za nas je to dovolj dober razlog, da si privoščimo razkošno čokoladno sladico, ki se je bomo lotili kar z žlico.

Sladica v kozarcu? To je portovec
Portovec oziroma porto je prav posebno vino, sila znano po vsem svetu. Priljubljeno je zato, ker je sladko, bogato in zaokroženo. Odlično se poda ob čokoladnih sladicah.
Sestavine
- 3 koromači
- 4 jabolka
- 350 g zamrznjenih borovnic
- 1 žlica limonovega soka
- ½ žličke kajenskega popra ali cimeta (po okusu)
Postopek
Koromače operemo in jim odrežemo vrh in dno ter jih grobo narežemo. Jabolka izkoščičimo in narežemo na krhlje. Kose koromača in jabolka ter borovnice sesekljamo v zmogljivem mešalniku ali v sokovniku. V pripravljen sok ali zmešanček vmešamo še limonov sok in kajenski poper ter napitek razdelimo v kozarce.
Nasvet
- Če imate raje bistre sokove, uporabite sokovnik, toda v zmešančkih, ki jih pripravimo v mešalniku, ostanejo tudi vlaknine, ki ugodno vplivajo na telo, hkrati pa nas gosti napitki tudi bolj nasitijo in so zato primernejši za zajtrk ali malico. Če želite vnesti še več vlaknin, zmešančkom dodajte žlico lanenih semen ali ovsenih kosmičev.
- Za kakovostne sokove in zmešančke potrebujemo zmogljive kuhinjske strojčke, ki lahko sestavine sesekljajo zelo na drobno, da dobimo primeren napitek. Drobno sesekljane sestavine so tudi lažje prebavljive.
- Pri presnih sadno-zelenjavnih napitkih še posebej velja rek, da dobiš, kar daš. Najbolje je, če uporabimo sveže sezonsko sadje in zelenjavo ali kakovostno zamrznjeno, kadar svežega ni na voljo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Linške zvezdice
Pesna juha s semeni črne kumine
Hitro pripravljena juha iz rdeče pese bo v naš vsakdan vnesla izrazite barve in okuse
Namaz iz albuminske skute s paradižnički in popečenimi kruhki
Svežina na krožniku - idealna za tople dni