© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Rdeči zmešanček s koromačem, borovnicami in jabolkom

Rdeči zmešanček s koromačem, borovnicami in jabolkom

Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rdeci zmesancek s koromacem borovnicami in jabolkom

Sestavine

  • 3 koromači
  • 4 jabolka
  • 350 g zamrznjenih borovnic
  • 1 žlica limonovega soka
  • ½ žličke kajenskega popra ali cimeta (po okusu)

Sestavine

  • 3 koromači
  • 4 jabolka
  • 350 g zamrznjenih borovnic
  • 1 žlica limonovega soka
  • ½ žličke kajenskega popra ali cimeta (po okusu)

Postopek

1

Koromače operemo in jim odrežemo vrh in dno ter jih grobo narežemo. Jabolka izkoščičimo in narežemo na krhlje. Kose koromača in jabolka ter borovnice sesekljamo v zmogljivem mešalniku ali v sokovniku. V pripravljen sok ali zmešanček vmešamo še limonov sok in kajenski poper ter napitek razdelimo v kozarce.

Nasvet

  • Če imate raje bistre sokove, uporabite sokovnik, toda v zmešančkih, ki jih pripravimo v mešalniku, ostanejo tudi vlaknine, ki ugodno vplivajo na telo, hkrati pa nas gosti napitki tudi bolj nasitijo in so zato primernejši za zajtrk ali malico. Če želite vnesti še več vlaknin, zmešančkom dodajte žlico lanenih semen ali ovsenih kosmičev.
  • Za kakovostne sokove in zmešančke potrebujemo zmogljive kuhinjske strojčke, ki lahko sestavine sesekljajo zelo na drobno, da dobimo primeren napitek. Drobno sesekljane sestavine so tudi lažje prebavljive.
  • Pri presnih sadno-zelenjavnih napitkih še posebej velja rek, da dobiš, kar daš. Najbolje je, če uporabimo sveže sezonsko sadje in zelenjavo ali kakovostno zamrznjeno, kadar svežega ni na voljo.

Priljubljeni recepti

Linške zvezdice

1 h 10 min
Enostavno

Pečena postrv, nadevana s kuskusom

Ta postrv vas bo naravnost očarala!

30 min
Enostavno

Pesna juha s semeni črne kumine

Hitro pripravljena juha iz rdeče pese bo v naš vsakdan vnesla izrazite barve in okuse

10 min
Enostavno

Namaz iz albuminske skute s paradižnički in popečenimi kruhki

Svežina na krožniku - idealna za tople dni

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.