
Rdeči zmešanček s koromačem, borovnicami in jabolkom
Rdeči zmešanček s koromačem, borovnicami in jabolkom

Sestavine
- 3 koromači
- 4 jabolka
- 350 g zamrznjenih borovnic
- 1 žlica limonovega soka
- ½ žličke kajenskega popra ali cimeta (po okusu)

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 3 koromači
- 4 jabolka
- 350 g zamrznjenih borovnic
- 1 žlica limonovega soka
- ½ žličke kajenskega popra ali cimeta (po okusu)
Postopek
Koromače operemo in jim odrežemo vrh in dno ter jih grobo narežemo. Jabolka izkoščičimo in narežemo na krhlje. Kose koromača in jabolka ter borovnice sesekljamo v zmogljivem mešalniku ali v sokovniku. V pripravljen sok ali zmešanček vmešamo še limonov sok in kajenski poper ter napitek razdelimo v kozarce.
Nasvet
- Če imate raje bistre sokove, uporabite sokovnik, toda v zmešančkih, ki jih pripravimo v mešalniku, ostanejo tudi vlaknine, ki ugodno vplivajo na telo, hkrati pa nas gosti napitki tudi bolj nasitijo in so zato primernejši za zajtrk ali malico. Če želite vnesti še več vlaknin, zmešančkom dodajte žlico lanenih semen ali ovsenih kosmičev.
- Za kakovostne sokove in zmešančke potrebujemo zmogljive kuhinjske strojčke, ki lahko sestavine sesekljajo zelo na drobno, da dobimo primeren napitek. Drobno sesekljane sestavine so tudi lažje prebavljive.
- Pri presnih sadno-zelenjavnih napitkih še posebej velja rek, da dobiš, kar daš. Najbolje je, če uporabimo sveže sezonsko sadje in zelenjavo ali kakovostno zamrznjeno, kadar svežega ni na voljo.