
Super rjavčki
Super rjavčki

Sestavine
- 100 g zmehčanega masla
- 175 g sladkorja
- 2 veliki jajci
- 75 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- 3 žlice mleka
- 4 žlice mešanih belih in mlečnih čokoladnih kapljic
- 100 g mlečne čokolade
- 75 g polnomastnega kremnega sira
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla
- 175 g sladkorja
- 2 veliki jajci
- 75 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- 3 žlice mleka
- 4 žlice mešanih belih in mlečnih čokoladnih kapljic
- 100 g mlečne čokolade
- 75 g polnomastnega kremnega sira
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Kvadratni 20-centimetrski pekač obložimo s papirjem za peko. Z električnim mešalnikom stepemo maslo in sladkor, nato postopoma dodamo stepeni jajci. Na maso presejemo moko, kakav in pecilni prašek ter dodamo mleko. Vse skupaj dobro zmešamo in na koncu vmešamo še čokoladne kapljice. Maso damo v pekač in jo po vrhu zravnamo.
Sladico pečemo 30 minut ali tako dolgo, da se vrh utrdi, nato jo popolnoma ohladimo. Za premaz stopimo mlečno čokolado, jo malo ohladimo in vanjo vmešamo sir. Ohlajen kolač premažemo in ga narežemo na majhne kvadratke ter postrežemo.
Nasvet
Če čokoladnih kapljic nimamo, jih lahko nadomestimo z drobno nasekljano čokolado.