
Super rjavčki
Super rjavčki

Sestavine
- 100 g zmehčanega masla
- 175 g sladkorja
- 2 veliki jajci
- 75 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- 3 žlice mleka
- 4 žlice mešanih belih in mlečnih čokoladnih kapljic
- 100 g mlečne čokolade
- 75 g polnomastnega kremnega sira

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
- 100 g zmehčanega masla
- 175 g sladkorja
- 2 veliki jajci
- 75 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- 3 žlice mleka
- 4 žlice mešanih belih in mlečnih čokoladnih kapljic
- 100 g mlečne čokolade
- 75 g polnomastnega kremnega sira
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Kvadratni 20-centimetrski pekač obložimo s papirjem za peko. Z električnim mešalnikom stepemo maslo in sladkor, nato postopoma dodamo stepeni jajci. Na maso presejemo moko, kakav in pecilni prašek ter dodamo mleko. Vse skupaj dobro zmešamo in na koncu vmešamo še čokoladne kapljice. Maso damo v pekač in jo po vrhu zravnamo.
Sladico pečemo 30 minut ali tako dolgo, da se vrh utrdi, nato jo popolnoma ohladimo. Za premaz stopimo mlečno čokolado, jo malo ohladimo in vanjo vmešamo sir. Ohlajen kolač premažemo in ga narežemo na majhne kvadratke ter postrežemo.
Nasvet
Če čokoladnih kapljic nimamo, jih lahko nadomestimo z drobno nasekljano čokolado.