
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 250 g masla
- 400 g svetlega sladkorja muskovado
- 4 velika jajca
- 150 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ščepec soli
- 200 g malin
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 250 g masla
- 400 g svetlega sladkorja muskovado
- 4 velika jajca
- 150 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ščepec soli
- 200 g malin
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Model obložimo s papirjem za peko. Obe vrsti čokolade nasekljamo, damo v kozico, dodamo maslo in sladkor ter počasi stopimo. Maso občasno premešamo s kuhalnico. Ko je masa stopljena, jo odstavimo z ognja.
V stopljeno čokolado drugega za drugim vmešamo jajca. Vmešamo še presejano moko, kakav in ščepec soli, nato pa še polovico malin. Testo razporedimo v pekač velikosti 20 x 30 cm in po vrhu potresemo preostale maline. Pečemo v pečici na srednjem vodilu 35 minut, če pa imamo rajši čvrstejšo strukturo testa, pa še 5 minut dlje. Sladico narežemo, ko se ohladi. V zaprti posodi jo lahko hranimo do 3 dni.