© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Segedin golaž

Po vseh dobrotah in težkih jedeh med prazniki bo segedin oziroma segedinski golaž še kako prijal.

Segedin golaž

Po vseh dobrotah in težkih jedeh med prazniki bo segedin oziroma segedinski golaž še kako prijal.

Čas priprave 1 h 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
shutterstock_109377737

Sestavine

  • 70 dag svinjine brez kosti (vratovina, pleče, ali flam)
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • lovorov list
  • 0,6 dl olja
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • 1 žlica sladke paprike
  • malo kumine
  • sol
  • poper
  • 80 dag kislega zelja
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 žlica moke
palacinke

To je skivnost popolnih palačink

Se še spomnite tekmovanj iz otroštva, kdo poje največ palačink? Čeprav imamo še vedno radi stare dobre, zvite z marmelado ali čokoladno-lešnikovim namazom, imajo palačinke tisoč obrazov.

Sestavine

  • 70 dag svinjine brez kosti (vratovina, pleče, ali flam)
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • lovorov list
  • 0,6 dl olja
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • 1 žlica sladke paprike
  • malo kumine
  • sol
  • poper
  • 80 dag kislega zelja
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 žlica moke

Postopek

1

Meso narežemo na kocke velikosti 2 do 3 cm. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo, česen stremo.

2

Na segretem olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo meso in ga med stalnim mešanjem pražimo približno 15 minut, da se čebula popolnoma razpusti. Malo pred koncem dodamo strt česen. Meso potresemo s papriko, premešamo, dodamo paradižnikovo mezgo, popražimo in zalijemo z 2 do 3 dl vroče vode. Dodamo oprano in odcejeno kislo zelje, solimo in popramo, zavremo in na nizki temperaturi kuhamo približno 1 uro, da se meso zmehča. Po potrebi prilijemo malo vode; sestavine morajo biti pokrite z vodo.

3

Moko in kislo smetano dobro zmešamo, da dobimo redko tekoči podmet. Vlijemo ga v segedin in kuhamo še 15 minut. Postrežemo ga s krompirjem ali gluhim štrukljem.

Priljubljeni recepti

Kostanjev zvitek v slaninskem ovoju

Kostanj in slanina se v tem receptu združita v pravo praznično poslastico

1 h
Enostavno

Poširani fileji morskega lista z olivnim namazom v paradižnikovi omaki

Nežna riba z aromatično spremljavo

20 min
Enostavno

Sardele s koromačevo solato po sicilijansko

Sardele, ki so odlične pečene na žaru, v vsak obrok vnesejo okus po poletju in se krasno podajo k hrustljavi solati.

30 min
Enostavno

Lepljivi kipniki z datlji

Kipnik z bogatim okusom po datljih in slastnim prelivom

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.