
Segedin golaž
Po vseh dobrotah in težkih jedeh med prazniki bo segedin oziroma segedinski golaž še kako prijal.
Segedin golaž
Po vseh dobrotah in težkih jedeh med prazniki bo segedin oziroma segedinski golaž še kako prijal.

Sestavine
- 70 dag svinjine brez kosti (vratovina, pleče, ali flam)
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- lovorov list
- 0,6 dl olja
- 3 žlice paradižnikove mezge
- 1 žlica sladke paprike
- malo kumine
- sol
- poper
- 80 dag kislega zelja
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica moke

Spanakopita – grška pita s špinačo in feto
Spanakopita je izvrstna tradicionalna grška jed. Postrežemo jo za predjed ali pa glavno jed skupaj s solato. Če jo pripravite s kupljenim vlečenim testom, ne boste imeli veliko dela.

Sladice z ribezom, ki se kar stopijo v ustih
Rahlo kiselkast okus ribeza se odlično poda k sladkobi sladic, njegova vsestranskost pa omogoča brezmejno ustvarjalnost v kuhinji.

Hitri recepti za okusne zelenjavne juhe za vsak dan
Obilje pisane zelenjave na domačih vrtovih in tržnicah vabi da sezonske pridelke čim bolj celovito vključimo v pripravo zdravih poletnih jedi.
Sestavine
- 70 dag svinjine brez kosti (vratovina, pleče, ali flam)
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- lovorov list
- 0,6 dl olja
- 3 žlice paradižnikove mezge
- 1 žlica sladke paprike
- malo kumine
- sol
- poper
- 80 dag kislega zelja
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica moke
Postopek
Meso narežemo na kocke velikosti 2 do 3 cm. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo, česen stremo.
Na segretem olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo meso in ga med stalnim mešanjem pražimo približno 15 minut, da se čebula popolnoma razpusti. Malo pred koncem dodamo strt česen. Meso potresemo s papriko, premešamo, dodamo paradižnikovo mezgo, popražimo in zalijemo z 2 do 3 dl vroče vode. Dodamo oprano in odcejeno kislo zelje, solimo in popramo, zavremo in na nizki temperaturi kuhamo približno 1 uro, da se meso zmehča. Po potrebi prilijemo malo vode; sestavine morajo biti pokrite z vodo.
Moko in kislo smetano dobro zmešamo, da dobimo redko tekoči podmet. Vlijemo ga v segedin in kuhamo še 15 minut. Postrežemo ga s krompirjem ali gluhim štrukljem.