
Preprosta japonska juha z rezanci
Hitro pripravljena juha z azijskim pridihom
Preprosta japonska juha z rezanci
Hitro pripravljena juha z azijskim pridihom

Sestavine
- 2 jajci
- 1 majhna čebula
- 2 korenčka
- 1 žlica olja
- 1 1⁄2 žlice masla
- 1 1⁄2 žlice moke
- 1 1⁄2 žlice karija v prahu
- ščep čilijevih kosmičev (po želji)
- 6,5 dl zelenjavne jušne osnove
- pest mlade zelene listnate zelenjave
- 300 g rezancev udon
- 2 žlički sojine omake
- 2 mladi čebulici, ko postrežemo

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 2 jajci
- 1 majhna čebula
- 2 korenčka
- 1 žlica olja
- 1 1⁄2 žlice masla
- 1 1⁄2 žlice moke
- 1 1⁄2 žlice karija v prahu
- ščep čilijevih kosmičev (po želji)
- 6,5 dl zelenjavne jušne osnove
- pest mlade zelene listnate zelenjave
- 300 g rezancev udon
- 2 žlički sojine omake
- 2 mladi čebulici, ko postrežemo
Postopek
Jajci damo v vrelo vodo in ju kuhamo 7 minut, nato pa ju ohladimo v skledi mrzle vode.
Čebulo nasekljamo, korenčka pa ostrgamo in narežemo na palčke, dolge približno 4 cm in debele približno 0,5 cm. Oboje popražimo na olju; ko se korenčki zmehčajo, jih skupaj s čebulo poberemo iz kozice.
V kozico damo maslo in primešamo moko. Mešamo, dokler ni zmes rumenkasto rjava in zadiši po oreških. Dodamo kari v prahu in čilijeve kosmiče ter pražimo še 2 minuti. Rezance skuhamo po navodilih na vrečki.
V kozico postopoma prilivamo zelenjavno jušno osnovo. Čebulo in korenje stresemo nazaj in kuhamo, dokler ni korenje povsem mehko. Listnato zelenjavo drobno narežemo, jo dodamo v kozico in kuhamo še minuto, nato pa vmešamo rezance.
Mlado čebulico narežemo na tanke kolobarje, jajci pa olupimo in prerežemo na pol. V juho vmešamo sojino omako in jo postrežemo v skledicah; vsako porcijo potresemo z mlado čebulico in nanjo položimo jajce.