
Kaj boste skuhali danes?
Preprosta japonska juha z rezanci
Hitro pripravljena juha z azijskim pridihom
Preprosta japonska juha z rezanci
Hitro pripravljena juha z azijskim pridihom

Sestavine
- 2 jajci
- 1 majhna čebula
- 2 korenčka
- 1 žlica olja
- 1 1⁄2 žlice masla
- 1 1⁄2 žlice moke
- 1 1⁄2 žlice karija v prahu
- ščep čilijevih kosmičev (po želji)
- 6,5 dl zelenjavne jušne osnove
- pest mlade zelene listnate zelenjave
- 300 g rezancev udon
- 2 žlički sojine omake
- 2 mladi čebulici, ko postrežemo

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

Odlična jed s krompirjem in sirom, ki jo lahko poskusite čez mejo
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 2 jajci
- 1 majhna čebula
- 2 korenčka
- 1 žlica olja
- 1 1⁄2 žlice masla
- 1 1⁄2 žlice moke
- 1 1⁄2 žlice karija v prahu
- ščep čilijevih kosmičev (po želji)
- 6,5 dl zelenjavne jušne osnove
- pest mlade zelene listnate zelenjave
- 300 g rezancev udon
- 2 žlički sojine omake
- 2 mladi čebulici, ko postrežemo
Postopek
Jajci damo v vrelo vodo in ju kuhamo 7 minut, nato pa ju ohladimo v skledi mrzle vode.
Čebulo nasekljamo, korenčka pa ostrgamo in narežemo na palčke, dolge približno 4 cm in debele približno 0,5 cm. Oboje popražimo na olju; ko se korenčki zmehčajo, jih skupaj s čebulo poberemo iz kozice.
V kozico damo maslo in primešamo moko. Mešamo, dokler ni zmes rumenkasto rjava in zadiši po oreških. Dodamo kari v prahu in čilijeve kosmiče ter pražimo še 2 minuti. Rezance skuhamo po navodilih na vrečki.
V kozico postopoma prilivamo zelenjavno jušno osnovo. Čebulo in korenje stresemo nazaj in kuhamo, dokler ni korenje povsem mehko. Listnato zelenjavo drobno narežemo, jo dodamo v kozico in kuhamo še minuto, nato pa vmešamo rezance.
Mlado čebulico narežemo na tanke kolobarje, jajci pa olupimo in prerežemo na pol. V juho vmešamo sojino omako in jo postrežemo v skledicah; vsako porcijo potresemo z mlado čebulico in nanjo položimo jajce.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pomarančna pita s čokoladnim prelivom
Limonove rezine
Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico
Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom