
Sestavine
- 60 g mlečne čokolade
- 1 žlica mleka
- pest sladke pokovke (na primer karamelne)
- 2 kepici čokoladnega sladoleda
- 2–4 kepice vaniljevega sladoleda
- pest malin
- pokalice (po želji)
- 2 čokoladni palčki (po želji)

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 60 g mlečne čokolade
- 1 žlica mleka
- pest sladke pokovke (na primer karamelne)
- 2 kepici čokoladnega sladoleda
- 2–4 kepice vaniljevega sladoleda
- pest malin
- pokalice (po želji)
- 2 čokoladni palčki (po želji)
Postopek
Čokolado nasekljamo in jo skupaj z mlekom med mešanjem nežno segrevamo v kozici, da se stopi. Razdelimo jo v dve kupi, malo pa je prihranimo za preliv. Na čokolado naložimo pokovko, sladoled in maline. Kupi po vrhu prelijemo s prihranjeno čokolado, posujemo z malo pokovke in pokalic ter okrasimo s čokoladno palčko.