
Sestavine
- 300 g malin
- 50 g sladkorja
- 2 dl sladke smetane
- 4 razpolovljene zrele breskve (lahko tudi vložene)
- 8 kepic kakovostnega vaniljevega sladoleda
- pest mandljevih lističev
Preberite tudi

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?
Sestavine
- 300 g malin
- 50 g sladkorja
- 2 dl sladke smetane
- 4 razpolovljene zrele breskve (lahko tudi vložene)
- 8 kepic kakovostnega vaniljevega sladoleda
- pest mandljevih lističev
Postopek
Za malinovo omako z električnim mešalnikom zmešaj polovico malin s polovico sladkorja in malo vode. Omako prelij v manjšo skodelico.

Odraslega prosi, da breskve nareže na tanke rezinice. Medtem v skledi do čvrstega stepi sladko smetano s preostalim sladkorjem.

V visokih kozarcih za sadno kupo po plasteh zloži rezine breskev, sveže maline in nekaj malinove omake, nato spet breskve, maline itd.

Tik pred postrežbo na sadno kupo dodaj kepico vaniljinega sladoleda, žlico stepene smetane in posuj z mandlji.
