© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Poletne sladoledne kupe s sadjem

Poletno sadje je kot nalašč za bogato obložene sladoledne kupe

Poletne sladoledne kupe s sadjem

Poletno sadje je kot nalašč za bogato obložene sladoledne kupe

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Poletne sladoledne kupe s sadjem

Sestavine

  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 12 jagod
  • 4 breskve ali nektarine (lahko uporabimo vložene)
  • 4 kepice dobrega vaniljevega sladoleda
  • 4 kepice dobrega sorbeta iz jagodičja

sladek drobljenec iz makadamij

  • sončnično olje za namastitev
  • 50 g sladkorja
  • 50 g popraženih oreškov makadamij

jagodna omaka

  • 350 g jagod
  • 1 žlica sladkorja v prahu
lubenica

Triki, s katerimi prepoznate popolno lubenico

Bralka nas je vprašala: Tu je poletni čas, ko se vsi radi osvežimo tudi z lubenico. Po navadi vedno kupim razrezano, saj se mi je že zgodilo, da sem, če sem kupila celo, vsaj polovico kaj hitro vrgla stran, ker je bila nezrela ali kašasta. Kaj svetujete pri nakupu lubenice?

Sestavine

  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 12 jagod
  • 4 breskve ali nektarine (lahko uporabimo vložene)
  • 4 kepice dobrega vaniljevega sladoleda
  • 4 kepice dobrega sorbeta iz jagodičja

sladek drobljenec iz makadamij

  • sončnično olje za namastitev
  • 50 g sladkorja
  • 50 g popraženih oreškov makadamij

jagodna omaka

  • 350 g jagod
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Postopek

1

Za sladek drobljenec iz makadamij velik plitev pekač namažemo z oljem. Sladkor vsujemo v oplasteno kozico in nežno segrevamo, da se stopi. Dodamo makadamije. Ko sladkor dobi globoko karamelno barvo, zmes prelijemo na pekač in pustimo, da se popolnoma ohladi. Nalomimo na kose in v multipraktiku zmeljemo v grobe drobtine. (To lahko naredimo do 1 teden vnaprej in drobljenec shranimo v nepredušno zaprti posodici.)

2

Za omako jagode očistimo in gladko zmeljemo v multipraktiku, nato omako precedimo skozi fino sito in ji primešamo sladkor v prahu.

3

Sestavimo kupe. Štiri jagode pustimo cele, preostale narežemo na koščke. Na koščke narežemo tudi breskve ali nektarine. Sladko smetano stepemo s sladkorjem v prahu le toliko, da obdrži obliko. V velike kozarce v plasteh zložimo narezano sadje, sladki drobljenec, sladoled, sorbet in omako, nazadnje pa obložimo s smetano, posujemo s še malo drobljenca in okrasimo s celimi jagodami.

Sorbet

Recept za sorbet iz črnega ribeza ali malin najdete na spletni strani www.dobertek.com.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.