
Poletne sladoledne kupe s sadjem
Poletno sadje je kot nalašč za bogato obložene sladoledne kupe
Poletne sladoledne kupe s sadjem
Poletno sadje je kot nalašč za bogato obložene sladoledne kupe

Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 12 jagod
- 4 breskve ali nektarine (lahko uporabimo vložene)
- 4 kepice dobrega vaniljevega sladoleda
- 4 kepice dobrega sorbeta iz jagodičja
sladek drobljenec iz makadamij
- sončnično olje za namastitev
- 50 g sladkorja
- 50 g popraženih oreškov makadamij
jagodna omaka
- 350 g jagod
- 1 žlica sladkorja v prahu

To so najboljši koktajli za poletna druženja
Koktajli so mnogo več kot le pijača – so del doživetja, ki povezuje ljudi in ustvari sproščeno vzdušje.

Kralj azijske zelenjave v 6 preprostih receptih
Pak čoj je azijska zelnica, poznana tudi pod številnimi drugimi imeni. Ampak imena niso pomembna, lahko vam povemo, da je odličen.

Preprosti beljakovinski mafini so odlična izbira za zajtrk
Namesto da znova izberete enolične granoline tablice, začnite dan s krhkimi domačimi mafini, polnimi beljakovin in malo sladkorja.
Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 12 jagod
- 4 breskve ali nektarine (lahko uporabimo vložene)
- 4 kepice dobrega vaniljevega sladoleda
- 4 kepice dobrega sorbeta iz jagodičja
sladek drobljenec iz makadamij
- sončnično olje za namastitev
- 50 g sladkorja
- 50 g popraženih oreškov makadamij
jagodna omaka
- 350 g jagod
- 1 žlica sladkorja v prahu
Postopek
Za sladek drobljenec iz makadamij velik plitev pekač namažemo z oljem. Sladkor vsujemo v oplasteno kozico in nežno segrevamo, da se stopi. Dodamo makadamije. Ko sladkor dobi globoko karamelno barvo, zmes prelijemo na pekač in pustimo, da se popolnoma ohladi. Nalomimo na kose in v multipraktiku zmeljemo v grobe drobtine. (To lahko naredimo do 1 teden vnaprej in drobljenec shranimo v nepredušno zaprti posodici.)
Za omako jagode očistimo in gladko zmeljemo v multipraktiku, nato omako precedimo skozi fino sito in ji primešamo sladkor v prahu.
Sestavimo kupe. Štiri jagode pustimo cele, preostale narežemo na koščke. Na koščke narežemo tudi breskve ali nektarine. Sladko smetano stepemo s sladkorjem v prahu le toliko, da obdrži obliko. V velike kozarce v plasteh zložimo narezano sadje, sladki drobljenec, sladoled, sorbet in omako, nazadnje pa obložimo s smetano, posujemo s še malo drobljenca in okrasimo s celimi jagodami.
Sorbet
Recept za sorbet iz črnega ribeza ali malin najdete na spletni strani www.dobertek.com.