
Kaj boste skuhali danes?
Sladoledna kupa z arašidi in karamelom
Pregrešno dobra kupa za vroče (in manj vroče) dni
Sladoledna kupa z arašidi in karamelom
Pregrešno dobra kupa za vroče (in manj vroče) dni

Sestavine
- 170 g sladkorja
- 1,3 dl sladke smetane
- 100 g temne čokolade
- 2 dl mleka
- 85 g hrustljavega arašidovega masla
- 4 hrustljavi piškoti
- 50 g slanih praženih arašidov
- 6 velik kepic vaniljevega sladoleda
- 6 velikih kepic čokoladnega sladoleda

Pripravite babko, imeniten kolač, ki je osvojil svet
Babka ali baba je kvašeno pecivo, ki izvira iz Poljske in okolice, zaradi čudovitega izgleda, puhastega testa in raznolikih okusov pa so jo vzljubili po vsem svetu.

Skrivnost popolno pečene slanine: tri preverjene metode
Nasveti za vse, ki obožujete pečeno slanino. Preizkusili smo več metod in izbrali tiste, ki prinašajo najbolj slastne rezultate: v ponvi, pečici in mikrovalovki.

Preprosti triki za varčno kuhanje, ki jih je vredno poznati
Se vam ne zdi, da so generacije pred nami znale živeti skromneje in varčnejše? Zbrali smo nasvete za varčne korake v kuhinji, ki bodo vsakomur prišli prav.
Sestavine
- 170 g sladkorja
- 1,3 dl sladke smetane
- 100 g temne čokolade
- 2 dl mleka
- 85 g hrustljavega arašidovega masla
- 4 hrustljavi piškoti
- 50 g slanih praženih arašidov
- 6 velik kepic vaniljevega sladoleda
- 6 velikih kepic čokoladnega sladoleda
Postopek
Iz sladkorja in sladke smetane pripravimo karamel. Sladkor stresemo v kozico z debelim dnom, primešamo 2 žlici vode in postavimo nad srednje močan ogenj, da se sladkor raztopi in karamelizira. Vzamemo z ognja in previdno vmešamo smetano. Karamel nekoliko ohladimo.
Čokolado nasekljamo na koščke, nato jo v majhni kozici skupaj z 1 dl mleka rahlo stopimo in mešamo, da dobimo kremo. V kozico s karamelom dodamo arašidovo maslo in preostalo mleko. Tudi to stopimo in mešamo, da zmes postane kremasta. Odstavimo in ohladimo.
Kremi premešamo, da ju zrahljamo. Piškote zdrobimo na koščke ter nasekljamo arašide. Pripravimo 6 kozarcev, v katerih postrežemo sladico. Najprej damo vanje obe omaki, nato piškote, arašide in na vrhu sladoled. Takoj postrežemo.
Nasvet
Karamel lahko pripravimo tudi tako, da v malo mleka počasi stopimo 250 g mehkih karamelnih bombonov.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletna pita iz jagodičja
Izkoristite izobilje poletnega jagodičja in pripravite pito, ki bo navdušila vso družino!
Čokoladni kolački
Namesto da bi čokoladna jajčka skrivali po vrtu, smo z njimi raje okrasili velikonočne kolačke.
Bučni njoki na bučnem pireju s črnimi trobentami in slanino
Njoki za sladokusce
Kocke iz ovsenih kosmičev s slivami in orehi
Za posladek, zajtrk ali malico – navdušijo tudi otroke!