
Ravioli z artičokami, porom in limono
Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo
Ravioli z artičokami, porom in limono
Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo

Sestavine
- 280-gramski kozarec artičok (v olju)
- 1 manjši por
- 1 strok česna
- 3 žlice kremnega sira
- sok in lupina 1 limone
- 250 g raviolov s špinačo in skuto
- sol in poper
- 2 veliki pesti rukole in nariban
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 280-gramski kozarec artičok (v olju)
- 1 manjši por
- 1 strok česna
- 3 žlice kremnega sira
- sok in lupina 1 limone
- 250 g raviolov s špinačo in skuto
- sol in poper
- 2 veliki pesti rukole in nariban
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Artičoke odcedimo in prihranimo 1 žlico olja, nato jih grobo nasekljamo. Por tanko narežemo, česen pa stremo. Žlico olja, v katerega so bile vložene artičoke, segrejemo v veliki kozici in mu dodamo por in česen. Na srednji temperaturi ju pražimo 5 minut, da se por zmehča. Vmešamo nasekljane artičoke, kremni sir in limonovo lupino. Vse sestavine segrejemo in začinimo po okusu. Dodamo tudi malo limonovega soka.
Raviole medtem skuhamo po navodilih proizvajalca, jih odcedimo in dodamo v kozico z artičokami in kremnim sirom. Dobro premešamo in po želji postrežemo z rukolo in naribanim parmezanom.