
Ravioli z artičokami, porom in limono
Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo
Ravioli z artičokami, porom in limono
Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo

Sestavine
- 280-gramski kozarec artičok (v olju)
- 1 manjši por
- 1 strok česna
- 3 žlice kremnega sira
- sok in lupina 1 limone
- 250 g raviolov s špinačo in skuto
- sol in poper
- 2 veliki pesti rukole in nariban
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Preberite tudi

Huda v Brežicah: butično doživetje pice, glasbe in vina
Preverili smo, zakaj je brežiška picerija Huda tako zelo huda, kar smo sicer nekoč že ugotovili.

Najpogostejše napake pri pripravi polnjenih paprik
Polnjene paprike so poletna klasika, ki izvira iz srednje Evrope in Balkana, a je danes znana po vsem svetu.

Kako jesti surove ribe: okusno, a varno
Surove ribe niso več rezervirane le za japonski suši. V različnih kulturah po svetu imajo svojo edinstveno obliko priprave – od lahkotnega italijanskega cruda do bogatih havajskih skled poke.
Sestavine
- 280-gramski kozarec artičok (v olju)
- 1 manjši por
- 1 strok česna
- 3 žlice kremnega sira
- sok in lupina 1 limone
- 250 g raviolov s špinačo in skuto
- sol in poper
- 2 veliki pesti rukole in nariban
- parmezan, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Artičoke odcedimo in prihranimo 1 žlico olja, nato jih grobo nasekljamo. Por tanko narežemo, česen pa stremo. Žlico olja, v katerega so bile vložene artičoke, segrejemo v veliki kozici in mu dodamo por in česen. Na srednji temperaturi ju pražimo 5 minut, da se por zmehča. Vmešamo nasekljane artičoke, kremni sir in limonovo lupino. Vse sestavine segrejemo in začinimo po okusu. Dodamo tudi malo limonovega soka.
Raviole medtem skuhamo po navodilih proizvajalca, jih odcedimo in dodamo v kozico z artičokami in kremnim sirom. Dobro premešamo in po želji postrežemo z rukolo in naribanim parmezanom.