Raža s peteršiljem in kaprami

Okusna morska jed

Raža s peteršiljem in kaprami

Okusna morska jed

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Oznake
kapre ribe peteršilj raža
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 450 g raže
  • 3 žlice moke
  • 50 g masla
  • 2 žlici kaper
  • majhen šopek peteršilja
  • 1 limona
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 450 g raže
  • 3 žlice moke
  • 50 g masla
  • 2 žlici kaper
  • majhen šopek peteršilja
  • 1 limona
  • sol
  • poper

Postopek

1

Iz polovice limone iztisnemo sok, drugo polovico narežemo na krhlje (da jih pozneje postrežemo ob ribi). Ražo prerežemo na dva dela. Na velik krožnik stresemo moko, jo solimo in popramo. Ražo povaljamo v moki in otresemo odvečno moko. V veliki ponvi segrejemo polovico masla in ribo vanj položimo. Na vsaki strani jo pečemo 5 do 7 minut, da se zlato obarva. Pečeno ribo preložimo na dva krožnika in postavimo na toplo.

2

Ponev obrišemo s papirnato brisačo in jo postavimo nazaj na ogenj. Dodamo preostalo maslo in ga segrevamo, da dobi lešnikovo rjavo barvo. Vanj stresemo kapre, nato še sesekljan peteršilj, malo pretresemo na ognju in prilijemo limonov sok. Zavremo, omako začinimo s ščepcem soli in popra in jo prelijemo po ribi. Ribo postrežemo s krompirjevim pirejem, kuhano špinačo ali blitvo in krhlji limone.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.