
Špinačna fritaja s paradižnikom in skuto
Špinačna fritaja s paradižnikom in skuto

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 100 g špinače
- majhen šopek bazilike
- 100 g albuminske skute (rikote)
- 6 jajc
- sol
- poper
- maščoba za pekač 30 x 20 cm
- solata za prilogo

Sobotni recept: Njoki po sorentinsko
Domači njoki z bogato paradižnikovo omako in topljenim sirom – preprost, a razkošen obrok

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 100 g špinače
- majhen šopek bazilike
- 100 g albuminske skute (rikote)
- 6 jajc
- sol
- poper
- maščoba za pekač 30 x 20 cm
- solata za prilogo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo olupimo in drobno narežemo. V veliki ponvi segrejemo olje in čebulo pražimo 5 do 6 minut, da se zmehča in rahlo obarva. Dodamo paradižnike in jih pretresamo kakšno minuto, da se zmehčajo.
Ponev odstranimo z ognja in dodamo liste špinače in bazilike ter pretresemo le toliko, da ovenejo. Vse sestavine preložimo v pekač, premazan z maščobo. Po zelenjavi razporedimo kupčke skute.
Jajca solimo, popramo in dobro stepemo. Prelijemo jih po zelenjavi in siru in pečemo v pečici 25 do 30 minut, da zakrknejo in se rahlo obarvajo. Postrežemo s solato.