Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zvitki iz jajčevcev s špinačo in skuto

Odlična predjed mediteranskemu kosilu in čista nebesa za ljubitelje jajčevcev

Zvitki iz jajčevcev s špinačo in skuto

Odlična predjed mediteranskemu kosilu in čista nebesa za ljubitelje jajčevcev

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g špinače
  • 250 g albuminske skute (rikote) ali navadne skute
  • ščep muškatnega oreška

paradižnikova omaka

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strt strok česna
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
  • pest nasekljanih listov bazilike
  • 4 žlice svežih krušnih drobtin
  • 4 žlice parmezana
  • sol
  • poper

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g špinače
  • 250 g albuminske skute (rikote) ali navadne skute
  • ščep muškatnega oreška

paradižnikova omaka

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strt strok česna
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
  • pest nasekljanih listov bazilike
  • 4 žlice svežih krušnih drobtin
  • 4 žlice parmezana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Jajčevca vzdolžno narežemo na tanke rezine, te pa na obeh straneh premažemo z oljem, razporedimo po nizkem pekaču in pečemo 15 do 20 minut, da se zmehčajo. Vmes jih enkrat obrnemo.

2

Medtem pripravimo omako. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem eno minuto pražimo česen, da zadiši. Dodamo sesekljan paradižnik in vmešamo baziliko. Zavremo, solimo in popramo, nato pa zmanjšamo temperaturo in kuhljamo 10 minut.

3

Špinačo operemo, jo damo v veliko cedilo in prelijemo z vrelo vodo, da oveni. Ohladimo jo, nato pa dobro ožmemo, da odstranimo čim več tekočine. Zmešamo jo s skuto in začinimo z muškatnim oreškom, soljo in poprom.

4

Na sredino vsake rezine jajčevca damo zvrhano žlico špinačne mase, čez maso preganemo en konec rezine, ki jo pokrijemo z drugim koncem in zvitek položimo v pekač tako, da sta prepognjena konca spodaj. Zvitke prelijemo s paradižnikovo omako, jih posujemo z drobtinami in sirom ter pečemo 20 do 25 minut, da se lepo zlato rjavo obarvajo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.