
Sončni tiramisu
Poletna različica tiramisuja z nektarinami, breskvami in desertnim vinom
Sončni tiramisu
Poletna različica tiramisuja z nektarinami, breskvami in desertnim vinom

Sestavine
- 2 srednje veliki jajci
- 50 g sladkorja
- 250 g sira maskarpone
- 1,5 dl sladke smetane
- 1,25 dl marsale ali drugega desertnega vina
- 175 g piškotov savojardi
- 200 g izkoščičenih nektarin
- 200 g izkoščičenih breskev
- 50 g mandljevih piškotov (amaretti)
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 srednje veliki jajci
- 50 g sladkorja
- 250 g sira maskarpone
- 1,5 dl sladke smetane
- 1,25 dl marsale ali drugega desertnega vina
- 175 g piškotov savojardi
- 200 g izkoščičenih nektarin
- 200 g izkoščičenih breskev
- 50 g mandljevih piškotov (amaretti)
Postopek
Rumenjake ločimo od beljakov. Z električnim mešalnikom približno 3 do 4 minute stepamo rumenjaka s polovico sladkorja, da dobimo bledo, rahlo kremasto maso. Stepemo maskarpone, da se zrahlja, nato dodamo še smetano in stepamo, da se dobro zvežeta. Dodamo rumenjakovo kremo in vse skupaj stepamo, da dobimo gladko, rahlo maso.
Operemo metlici in ju osušimo, nato v drugi posodi čvrsto stepemo beljake, vmešamo preostali sladkor in stepamo, da dobimo svetlečo trdo maso. Z veliko kovinsko žlico tretjino mase vmešamo v zmes, ki smo jo pripravili prej, nato previdno dodamo še preostali sneg.
Sadje razrežemo na koščke. Pripravimo skledo, v kateri bomo sladico postrežemo. Vino zlijemo v plitek krožnik in v njem postopoma namakamo piškote, vendar pazimo, da jih ne razmočimo preveč. Polovico piškotov enakomerno razporedimo po skledi, nato po njih posujemo polovico sadja. Premažemo jih s polovico kreme in posujemo s polovico zdrobljenih mandljevih piškotov. Postopek ponovimo in končamo s kremo, drugo polovico mandljevih piškotov pa prihranimo. Sladico pokrijemo in za nekaj ur postavimo na hladno, lahko tudi čez noč.
Pred postrežbo sladico posujemo s prihranjenimi zdrobljenimi piškoti, nato jo razdelimo po skodelicah in postrežemo.