
Pečeno koščičasto sadje
Breskve, nektarine in marelice z desertnim vinom, medom in maslom – ponudimo še tople z dobrim sladoledom.
Pečeno koščičasto sadje
Breskve, nektarine in marelice z desertnim vinom, medom in maslom – ponudimo še tople z dobrim sladoledom.

Sestavine
- 3 breskve
- 3 nektarine
- 6 marelic
- 4 dl desertnega vina
- 2 žlici medu
- 50 g masla

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.
Sestavine
- 3 breskve
- 3 nektarine
- 6 marelic
- 4 dl desertnega vina
- 2 žlici medu
- 50 g masla
Postopek
Sadje razpolovimo in mu odstranimo koščice. Breskve in nektarine narežemo na krhlje. Pečico segrejemo na 180 °C.
Sadje damo v pekač ali drugo ognjevarno posodo, ga prelijemo z desertnim vinom, pokapamo z medom in obložimo z maslom. Pečemo 30 minut, da je sadje sočno in mehko, vendar ne razkuhano. Sadje postrežemo še toplo s sokovi, ki so nastali pri peki, sladoledom in mandljevimi florentinskimi piškotki.