Pečeno koščičasto sadje

Breskve, nektarine in marelice z desertnim vinom, medom in maslom – ponudimo še tople z dobrim sladoledom.

Pečeno koščičasto sadje

Breskve, nektarine in marelice z desertnim vinom, medom in maslom – ponudimo še tople z dobrim sladoledom.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Oznake
breskve breskev marelice nektarine marelica nektarina Pečeno koščičasto sadje
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 3 breskve
  • 3 nektarine
  • 6 marelic
  • 4 dl desertnega vina
  • 2 žlici medu
  • 50 g masla

Preberite tudi

Sestavine

  • 3 breskve
  • 3 nektarine
  • 6 marelic
  • 4 dl desertnega vina
  • 2 žlici medu
  • 50 g masla

Postopek

1

Sadje razpolovimo in mu odstranimo koščice. Breskve in nektarine narežemo na krhlje. Pečico segrejemo na 180 °C.

2

Sadje damo v pekač ali drugo ognjevarno posodo, ga prelijemo z desertnim vinom, pokapamo z medom in obložimo z maslom. Pečemo 30 minut, da je sadje sočno in mehko, vendar ne razkuhano. Sadje postrežemo še toplo s sokovi, ki so nastali pri peki, sladoledom in mandljevimi florentinskimi piškotki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.