
Jagodni tiramisu z desertnim vinom
Čudovito kremasta italijanska sladica
Jagodni tiramisu z desertnim vinom
Čudovito kremasta italijanska sladica

Sestavine
- 250 g poljubnih piškotov
- 1 dl desertnega vina
- 400 g jagod
- 50 g rjavega sladkorja
- 250 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane

Ledene kocke s cvetovi - popoln poletni detajl vsake pijače
Našemu bralcu so v lokalu postregli z ledom, v katerem so bili majhni pisani cvetovi. »Videti je bilo čudovito, vendar ko sem podoben led skušal pripraviti doma, so se vsi cvetovi ‘zgubali’. Mi lahko svetujete, kako lahko lepo zamrznem cvetove v kockah ledu?«

Super ideje za sladice z bezgovim sirupom
Domač bezgov sirup je odličen za pripravo okusnega napitka, odlično pa se obnese tudi v različnih sladicah.

Hotdog na žaru: klobase pred peko skuhajte
Popoln hotdog z žara? Imamo recepte za najboljše štručke, izvirne dodatke in trike za pripravo sočnih hotdogov, ki navdušijo na vsakem pikniku!
Sestavine
- 250 g poljubnih piškotov
- 1 dl desertnega vina
- 400 g jagod
- 50 g rjavega sladkorja
- 250 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane
Postopek
Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem nežno zdrobimo na večje koščke. Damo jih v skledo, pokapamo z desertnim vinom in vse skupaj malo premešamo.
Jagode operemo, jih očistimo in razpolovimo. Polovico jih damo skupaj s sladkorjem v posebno skledo in jih zmečkamo z vilicami.
Sladko smetano rahlo stepemo in vmešamo maskarpone. Če je masa pregosta, jo lahko razredčimo z malo mleka.
Polovico namočenih piškotov razporedimo v litrsko stekleno skledo. Prelijemo jih s polovico zmečkanih jagod in polovico maskarponejeve kreme. Nadaljujemo z drugo polovico sestavin. Po vrhu narežemo preostale jagode in sladico do postrežbe shranimo v hladilnik.