
Jagodni tiramisu z desertnim vinom
Čudovito kremasta italijanska sladica
Jagodni tiramisu z desertnim vinom
Čudovito kremasta italijanska sladica

Sestavine
- 250 g poljubnih piškotov
- 1 dl desertnega vina
- 400 g jagod
- 50 g rjavega sladkorja
- 250 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane

Pod žarom: kako izbrati pravo žerjavico za najboljši rezultat
Katera izbira za žerjavico je najboljša – naravni les, oglje ali briketi? Prednosti in slabosti za popolno peko na žaru.

Ste za poletno osvežitev? Pripravite sivkin sirup
Kako ujeti poletje v steklenico in uživati v njegovem okusu tudi v drugih letnih časih? Odgovor je enostaven – s pripravo sivkinega sirupa!

Retro preobrazba: nostalgična vrnitev sardin
V tujini so postale sardine v konzervi retro kulinarična atrakcija. Nekdaj so bile simbol skromnosti, danes pa kraljujejo na krožnikih kot hranljiv trendovski obrok.
Sestavine
- 250 g poljubnih piškotov
- 1 dl desertnega vina
- 400 g jagod
- 50 g rjavega sladkorja
- 250 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane
Postopek
Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem nežno zdrobimo na večje koščke. Damo jih v skledo, pokapamo z desertnim vinom in vse skupaj malo premešamo.
Jagode operemo, jih očistimo in razpolovimo. Polovico jih damo skupaj s sladkorjem v posebno skledo in jih zmečkamo z vilicami.
Sladko smetano rahlo stepemo in vmešamo maskarpone. Če je masa pregosta, jo lahko razredčimo z malo mleka.
Polovico namočenih piškotov razporedimo v litrsko stekleno skledo. Prelijemo jih s polovico zmečkanih jagod in polovico maskarponejeve kreme. Nadaljujemo z drugo polovico sestavin. Po vrhu narežemo preostale jagode in sladico do postrežbe shranimo v hladilnik.