
Malinove kremice s penino
Ljubek posladek za zaljubljene
Malinove kremice s penino
Ljubek posladek za zaljubljene

Sestavine
- 150 g zamrznjenih malin (odtaljenih)
- 2 žlici penine
- 2 dl sladke smetane
- 4 žlice svetlo rjavega sladkorja
- 2 žlički liofiliziranih malin
- piškoti, ko postrežemo

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 150 g zamrznjenih malin (odtaljenih)
- 2 žlici penine
- 2 dl sladke smetane
- 4 žlice svetlo rjavega sladkorja
- 2 žlički liofiliziranih malin
- piškoti, ko postrežemo
Postopek
Odtaljene maline in penino damo v majhen mešalnik (lahko uporabimo tudi palični mešalnik) in zmeljemo v čim bolj gladek pire, ki ga nato z leseno kuhalnico pretlačimo skozi fino sito, da se znebimo semen.
Smetano in sladkor damo v kozico in nežno segrevamo, da se sladkor stopi. Povečamo temperaturo, da komaj zavre, nato pustimo živahno vreti 2 minuti in pol ter medtem ves čas mešamo. Kuhalnik ugasnemo in vmešamo malinov pire. Pustimo, da se 15 minut ohlaja, nato razdelimo v 2 lončka ali kozarčka. Za 30 minut postavimo v hladilnik, nato posujemo z liofiliziranimi malinami in postavimo v hladilnik še za najmanj 2 uri, da se strdi (lahko tudi čez noč). Postrežemo s piškoti.