© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Malinove kremice s penino

Ljubek posladek za zaljubljene

Malinove kremice s penino

Ljubek posladek za zaljubljene

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
malinove kremice

Sestavine

  • 150 g zamrznjenih malin (odtaljenih)
  • 2 žlici penine
  • 2 dl sladke smetane
  • 4 žlice svetlo rjavega sladkorja
  • 2 žlički liofiliziranih malin
  • piškoti, ko postrežemo
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 150 g zamrznjenih malin (odtaljenih)
  • 2 žlici penine
  • 2 dl sladke smetane
  • 4 žlice svetlo rjavega sladkorja
  • 2 žlički liofiliziranih malin
  • piškoti, ko postrežemo

Postopek

1

Odtaljene maline in penino damo v majhen mešalnik (lahko uporabimo tudi palični mešalnik) in zmeljemo v čim bolj gladek pire, ki ga nato z leseno kuhalnico pretlačimo skozi fino sito, da se znebimo semen.

2

Smetano in sladkor damo v kozico in nežno segrevamo, da se sladkor stopi. Povečamo temperaturo, da komaj zavre, nato pustimo živahno vreti 2 minuti in pol ter medtem ves čas mešamo. Kuhalnik ugasnemo in vmešamo malinov pire. Pustimo, da se 15 minut ohlaja, nato razdelimo v 2 lončka ali kozarčka. Za 30 minut postavimo v hladilnik, nato posujemo z liofiliziranimi malinami in postavimo v hladilnik še za najmanj 2 uri, da se strdi (lahko tudi čez noč). Postrežemo s piškoti.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.