
Sestavine
- 2–3 rdeče pese
- 2–3 korenčki
- 300–350 g kislega zelja
- 3–4 krompirji
- 3–4 slane kumarice
- mala pločevinka kuhanega graha
- srednje velika čebula
- oljčno ali sončnično olje
- sol
- poper po želji
Preberite tudi

Preproste sladice z jagodami
Preproste sladice z jagodami, ki očarajo z okusom in izgledom – popolne za hitro sladko razvajanje v toplih dneh.

Svilnata maslena omaka - po korakih
Maslena omaka je klasična francoska osnovna omaka, ki jo poznamo tudi pod francoskim imenom beurre blanc.

Kako določiti višino kuhinjskega pulta
Kuhanje naj bo užitek, ne telovadba za hrbet! Odkrijte idealno višino kuhinjskega pulta za udobno ustvarjanje v kuhinji.
Sestavine
- 2–3 rdeče pese
- 2–3 korenčki
- 300–350 g kislega zelja
- 3–4 krompirji
- 3–4 slane kumarice
- mala pločevinka kuhanega graha
- srednje velika čebula
- oljčno ali sončnično olje
- sol
- poper po želji
Postopek
Rdečo peso, krompir in korenje umijemo in neolupljene skuhamo do mehkega. Čebulo olupimo in narežemo na drobne koščke. Tudi kumarice drobno narežemo. Grah odcedimo. Kislo zelje po potrebi (če je zelo kislo) splaknemo pod vodo, ožmemo in narežemo.
Kuhano korenje in krompir olupimo in narežemo na kocke. Kuhano rdečo peso olupimo in na kocke narežemo ločeno od druge zelenjave, da se ta ne bi obarvala.
Vse sestavine zmešamo v veliki skledi. Če solata ni dovolj kisla, dodamo še malo kislega zelja. Solati dodamo olje, po želji tudi sol in poper, in premešamo. Solato lahko postrežemo kot predjed s kosom rženega kruha ali kot prilogo k mesu.
Nasvet
Če v solato dodamo rdečo peso in šele nato olje, bo vsa solata prevzela barvo rdeče pese. Če pa olje najprej dodamo samo rdeči pesi in jo zatem primešamo k preostali začinjeni zelenjavi, solata zažari v različnih barvah.