
Hotdog s pečenico in gorčično čebulo
Zamenjajte hrenovke s pečenicami
Hotdog s pečenico in gorčično čebulo
Zamenjajte hrenovke s pečenicami

Sestavine
- 4 pari manjših pečenic ali 2 para navadnih
- 2 žlici sončničnega olja
- 2 čebuli
- 1 žlička rumenih in črnih gorčičnih semen
- 2 žlici javorovega sirupa
- 4 predpečene mini bagete (ali 1 velika, narezana na 4 dele)
- 1 žlica dijonske gorčice
- dober ščep rjavega sladkorja ali sladkorja muskovado
- 2 žlički vinskega ali jabolčnega kisa
Preberite tudi

Letos namesto klasičnega pripravite angleški zajtrk, ki navduši
Če nimate tradicionalnega praznovanja velike noči, pripravite za popestritev angleški zajtrk, ki bo vse nasitil do poznega popoldneva.

Lovec na pice: najboljše na Hrvaškem
Na straneh Špizza lahko nenehno spremljate, katere so najboljše picerije na naših tleh. Kaj pa na sosednjem Hrvaškem?

Hren, kot ga še niste poskusili: ideje za praznične dni
Hrenu se godi krivica, ko nariban ostane v senci velikonočnih dobrot. Iz njega raje pripravite okusne omake, v solato pa dodajte mlado hrenovo listje.
Sestavine
- 4 pari manjših pečenic ali 2 para navadnih
- 2 žlici sončničnega olja
- 2 čebuli
- 1 žlička rumenih in črnih gorčičnih semen
- 2 žlici javorovega sirupa
- 4 predpečene mini bagete (ali 1 velika, narezana na 4 dele)
- 1 žlica dijonske gorčice
- dober ščep rjavega sladkorja ali sladkorja muskovado
- 2 žlički vinskega ali jabolčnega kisa
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Klobase damo v oplasten pekač in jih pečemo 20 minut. Medtem čebulo narežemo na lističe in jo pražimo v ponvi na olju skupaj z gorčičnimi semeni 10 do 15 minut, da se zmehča in zlato obarva.
Pečene klobase premažemo z javorovim sirupom in jih vrnemo v pekač. V isti pekač priložimo bagete, temperaturo povečamo na 220 °C in pekač vrnemo v pečico za 5 do 8 minut, da so klobase temne, sijoče ter skoz in skoz pečene.
Čebuli primešamo dijonsko gorčico, sladkor in kis ter segrevamo, da se sladkor stopi.
Bagete razpolovimo, jih nadevamo s klobasami in obložimo s čebulo.
Nasvet
Lahko uporabimo tudi že pečene bagete, ki jih damo v pečico samo za zadnje 2 do 3 minute, da se pogrejejo.