
Retro snežene kepe v čokoladni omaki
Retro snežene kepe v čokoladni omaki

Sestavine
- 150 g čokolade
- 5 dl mleka
- 1 vaniljev strok
- 4 jajca
- 80 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlička grenkega kakava in čokoladni ostružki za okras
Preberite tudi

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa
Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!

Zakaj je naša goveja juha boljša od vaše
Pisanje o najboljši goveji juhi je v resnici drezanje v osir, saj je pri kuhanju juhe toliko pravil, kolikor je slovenskih družin. Prebili smo se čez knjige in forume, govorili s chefi in našli najboljšo.

Sirov in čokoladni fondi - popolna spremljava evrovizijskega finala
Pripravite si popoln prigrizek za finale Evrovizije! Imamo recept za sirov in z čokoladni fondi (fondue), ki bosta tako navdušila vaše goste, da bodo peli od zadovoljstva.
Sestavine
- 150 g čokolade
- 5 dl mleka
- 1 vaniljev strok
- 4 jajca
- 80 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlička grenkega kakava in čokoladni ostružki za okras
Postopek
Najprej pripravimo kremo. Čokolado razlomimo na manjše kose. Vaniljev strok po dolgem razrežemo in postrgamo sredico. V kozici na nizkem ognju zavremo mleko z vaniljevim strokom in sredico. Ko zavre, odstavimo in odstranimo vaniljev strok. Mleko precedimo skozi drobno cedilo.
Jajca ubijemo in ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjakom dodamo sladkor in stepamo, da zmes postane skoraj bela. V večji posodi pomešamo mleko in rumenjakovo zmes ter kuhamo na nizkem ognju nekaj minut (mleko ne sme zavreti), da dobimo gostejšo maso. Odstavimo jo z ognja in dodamo čokolado, premešamo, in ko se čokolada stopi, posodo ponovno postavimo na nizek ogenj za 3 minute. Neprestano enakomerno mešamo. Kremo prelijemo v čisto posodo. Pustimo jo, da se ohladi, vmes občasno premešamo, nato jo za najmanj eno uro postavimo na hladno.
Medtem pripravimo snežne kepe. Beljake stepemo z vaniljevim sladkorjem v čvrst sneg. Zavremo večjo količino vode in vanjo položimo zvrhane žlice snega. Poširamo 1 minuto in jih ohladimo na papirnati kuhinjski brisači, ki vpije odvečno tekočino.
Kremo nalijemo v primerne posodice in v vsako postavimo po eno snežno kepo. Potresemo s kakavom v prahu in okrasimo z večjimi čokoladnimi ostružki.