
Pečen svinjski file s kuskusom in ingverjevim jogurtom
Obožujemo klasične dobrote, pripravljene malce drugače: pestrost jedilnika polepša naš vsakdan.
Pečen svinjski file s kuskusom in ingverjevim jogurtom
Obožujemo klasične dobrote, pripravljene malce drugače: pestrost jedilnika polepša naš vsakdan.

Sestavine
- 2 svinjska fileja, vsak po pribl. 500 g
- 2 žlički oljčnega olja
- 3 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička mletega cimeta
- 4 žličke mletega ingverja
- sol
- poper
- 250 g kuskusa
- 100 g sultanin
- lupina in sok 1 limone
- majhen šopek mete
- 200 g manj mastnega naravnega jogurta

To so najboljši koktajli za poletna druženja
Koktajli so mnogo več kot le pijača – so del doživetja, ki povezuje ljudi in ustvari sproščeno vzdušje.

Kralj azijske zelenjave v 6 preprostih receptih
Pak čoj je azijska zelnica, poznana tudi pod številnimi drugimi imeni. Ampak imena niso pomembna, lahko vam povemo, da je odličen.

Preprosti beljakovinski mafini so odlična izbira za zajtrk
Namesto da znova izberete enolične granoline tablice, začnite dan s krhkimi domačimi mafini, polnimi beljakovin in malo sladkorja.
Sestavine
- 2 svinjska fileja, vsak po pribl. 500 g
- 2 žlički oljčnega olja
- 3 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička mletega cimeta
- 4 žličke mletega ingverja
- sol
- poper
- 250 g kuskusa
- 100 g sultanin
- lupina in sok 1 limone
- majhen šopek mete
- 200 g manj mastnega naravnega jogurta
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Očiščen svinjski file pečemo na visoki temperaturi 4 do 5 minut v ponvi z neoprijemljivim dnom, pri tem ga dvakrat obrnemo. Oljčno olje zmešamo z 2 žličkama kumina, cimetom, 2 žličkama ingverja, soljo in poprom. S to zmesjo premažemo fileja, ju preložimo v pekač in pečemo 30 do 35 minut oziroma toliko časa, da iz mesa, ko ga prebodemo, priteče prozoren sok.
V skledi zmešamo kuskus s preostalim kuminom, sultaninami, naribano limonovo lupino in sokom, malo solimo in prelijemo s 4 dl vrele vode. Dobro premešamo, skledo pokrijemo, počakamo 5 minut, nato v kuskus vmešamo nasekljane lističe mete.
Preostali ingver vmešamo v jogurt, dodamo še malo soli in po želji grobo mleti poper. Meso narežemo na tanke rezine in ga postrežemo s kuskusom in ingverjevim jogurtom.