
Piščančje meso v beli omaki
Da piščančje meso ni preveč suho, ga lahko popestrimo s preprosto omako.
Piščančje meso v beli omaki
Da piščančje meso ni preveč suho, ga lahko popestrimo s preprosto omako.

Sestavine
- 1 piščanec za juho (pribl. 1,5 kg)
- 40 g maščobe
- 7,5 dl vode
- 1 žlička soli
- 100 g čebule (olupljene in grobo narezane)
- 2 korenčka (ostrgana in narezana na debelejše rezine)
svetla omaka
- 50 g masla
- 50 g moke
- 5 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica grobo narezanega peteršilja
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 1 piščanec za juho (pribl. 1,5 kg)
- 40 g maščobe
- 7,5 dl vode
- 1 žlička soli
- 100 g čebule (olupljene in grobo narezane)
- 2 korenčka (ostrgana in narezana na debelejše rezine)
svetla omaka
- 50 g masla
- 50 g moke
- 5 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica grobo narezanega peteršilja
Postopek
- Piščanca razrežemo na osem kosov. Meso zložimo v pomaščen pekač in pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C do svetlo rjave barve. Kose piščančjega mesa poberemo iz pekača in ga v osoljeni vodi, ki smo ji dodali čebulo in korenček, do mehkega skuhamo. Juho odcedimo in prihranimo. S kosov mesa odstranimo kožo in kosti, meso pa narežemo na primerno velike kose.
Iz masla in moke pripravimo svetlo prežganje ter dolijemo prihranjeno juho. Dodamo meso in peteršilj; jed po okusu začinimo.
Kot priloga teknejo testenine ali maslen riž.