
Gobova juha
Gobova juha

Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- 2 čebuli
- 20 g suhih jurčkov
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 300 g šampinjonov ali drugih gob
- 2 stroki česna
- 300 g krompirja
- 2 žlički svežega timijana
- 4 korenčki
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- 8 žlic navadnega jogurta
- 50 g orehovih jedrc
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- 2 čebuli
- 20 g suhih jurčkov
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 300 g šampinjonov ali drugih gob
- 2 stroki česna
- 300 g krompirja
- 2 žlički svežega timijana
- 4 korenčki
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- 8 žlic navadnega jogurta
- 50 g orehovih jedrc
Postopek
Čebulo razpolovimo in narežemo na lističe. Šampinjone narežemo na koščke, česen drobno naribamo, krompir in korenček olupimo in narežemo na kockice, peteršilj sesekljamo.
V veliki kozici segrejemo olje in na njem pražimo čebulo 10 minut, da se zlato obarva. Medtem suhe jurčke prelijemo z 1,2 litra kropa in vmešamo jušno osnovo.
V kozico dodamo sveže gobe, česen, timijan in korenje ter pražimo, da se gobe zmehčajo in rahlo obarvajo. Prilijemo namočene jurčke s tekočino vred, kozico pokrijemo in kuhljamo 20 minut. Vmešamo peteršilj, po okusu solimo in popramo. Juho razdelimo na krožnike in na vsako porcijo kanemo 2 žlici jogurta in posujemo z nalomljenimi orehi.