© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pomarančna torta z belo čokolado

Kombinacija bele čokolada in pomaranče, 'kaj češ lepš'ga?'

Pomarančna torta z belo čokolado

Kombinacija bele čokolada in pomaranče, 'kaj češ lepš'ga?'

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Orange Sponge and White Chocolate Sandwich

Sestavine

  • 4 jajca
  • 175 g zmehčanega masla in še malo za model
  • 175 g rjavega sladkorja
  • drobno naribana lupinica 4 pomaranč
  • sok 1 pomaranče
  • 100 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 100 g mletih mandljev

krema

  • 200 g bele čokolade
  • 2 dl crème fraîche ali kisle smetane
  • 100 g bele čokolade za okras
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 175 g zmehčanega masla in še malo za model
  • 175 g rjavega sladkorja
  • drobno naribana lupinica 4 pomaranč
  • sok 1 pomaranče
  • 100 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 100 g mletih mandljev

krema

  • 200 g bele čokolade
  • 2 dl crème fraîche ali kisle smetane
  • 100 g bele čokolade za okras

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Dva okrogla modla premera 20 cm namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Sladkor vsujemo v skledo ter dodamo zmehčano maslo in pomarančno lupinico. Stepamo približno 1 minuto, da nastane svetla in penasta masa, nato vtepemo rumenjake. Na maso presejemo moko s pecilnim praškom in jo narahlo vmešamo. Nazadnje narahlo vmešamo mlete mandlje in pomarančni sok. Beljake stepemo v sneg. Eno tretjino snega z metlico nežno vmešamo v testo. Ponovimo z drugo in nato še s tretjo tretjino. Pazimo, da ne mešamo preveč, sicer bo sneg izgubil rahlost.

2

Testo razdelimo v pripravljena modela in pečemo 30 do 35 minut. Pustimo, da se biskvita 5 minut ohlajata v modelih, nato ju zvrnemo na kuhinjsko mrežico, odluščimo papir in pustimo, da se ohladita.

3

Za kremo čokolado stopimo v vodni kopeli – v skledici nad komaj vrelo vodo – ali v mikrovalovni pečici pri visoki jakosti 1 ½ minute, pri čemer vsakih 30 sekund pomešamo. Pustimo, da se ohladi. Crème fraîche stepemo, da se zgosti, nato jo narahlo vmešamo v belo čokolado.

4

En biskvit položimo na servirni k rožnik ali stojalo za torte. Premažemo ga s polovico kreme in nanj položimo drugi biskvit, ki ga po vrhu premažemo s preostalo kremo, nato postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro, da se učvrsti.

5

Belo čokolado za okras stopimo v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici in jo v tanki plasti namažemo na velik plitev pekač. Postavimo v hladilnik, da se čokolada malo strdi, nato jo z ukrivljenim nožem postrgamo v svitke. Naložimo jih na sredino torte, nato pa torto narežemo na kose in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.