
Skutni cmočki s čemažem
Skutni cmočki s čemažem

Sestavine
- 1 kg sladke (albuminske) skute
- 200 g ostre moke
- 50 g sesekljanega čemaža
- 5 jajc
- sol
- 100 g masla
- 100 g dimljene skute

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 1 kg sladke (albuminske) skute
- 200 g ostre moke
- 50 g sesekljanega čemaža
- 5 jajc
- sol
- 100 g masla
- 100 g dimljene skute
Postopek
Sladko skuto prepasiramo, dodamo jajca, ostro moko, sesekljani čemaž in sol. Premešamo in oblikujemo cmočke. Oblikovane postavimo za 1 uro v hladilnik. Kuhamo jih v slanem kropu približno 3 minute oziroma toliko časa), da priplavajo na površino vode.
Povaljamo jih po raztopljenem maslu in na koncu potrosimo še z naribano dimljeno skuto.