
Skutni cmočki s čemažem
Skutni cmočki s čemažem

Sestavine
- 1 kg sladke (albuminske) skute
- 200 g ostre moke
- 50 g sesekljanega čemaža
- 5 jajc
- sol
- 100 g masla
- 100 g dimljene skute
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1 kg sladke (albuminske) skute
- 200 g ostre moke
- 50 g sesekljanega čemaža
- 5 jajc
- sol
- 100 g masla
- 100 g dimljene skute
Postopek
Sladko skuto prepasiramo, dodamo jajca, ostro moko, sesekljani čemaž in sol. Premešamo in oblikujemo cmočke. Oblikovane postavimo za 1 uro v hladilnik. Kuhamo jih v slanem kropu približno 3 minute oziroma toliko časa), da priplavajo na površino vode.
Povaljamo jih po raztopljenem maslu in na koncu potrosimo še z naribano dimljeno skuto.