
Skutni cmočki s čemažem
Skutni cmočki s čemažem

Sestavine
- 1 kg sladke (albuminske) skute
- 200 g ostre moke
- 50 g sesekljanega čemaža
- 5 jajc
- sol
- 100 g masla
- 100 g dimljene skute
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 1 kg sladke (albuminske) skute
- 200 g ostre moke
- 50 g sesekljanega čemaža
- 5 jajc
- sol
- 100 g masla
- 100 g dimljene skute
Postopek
Sladko skuto prepasiramo, dodamo jajca, ostro moko, sesekljani čemaž in sol. Premešamo in oblikujemo cmočke. Oblikovane postavimo za 1 uro v hladilnik. Kuhamo jih v slanem kropu približno 3 minute oziroma toliko časa), da priplavajo na površino vode.
Povaljamo jih po raztopljenem maslu in na koncu potrosimo še z naribano dimljeno skuto.