
Špargljevi ocvrtki s čemaževo skuto
Špargljevi ocvrtki s čemaževo skuto

Sestavine
- 400 g belih in zelenih špargljev (olupljenih in drobno narezanih)
- 100 g korenčka
- 100 g pora
- 4 žlice moke
- 2 jajci
- 1 žlička karijevega praška
- olje za peko
čemaževa skuta
- sol
- poper
- 250 g pretlačene skute (z 10 % maščobe)
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 10 listov čemaža (drobno narezanih)
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 400 g belih in zelenih špargljev (olupljenih in drobno narezanih)
- 100 g korenčka
- 100 g pora
- 4 žlice moke
- 2 jajci
- 1 žlička karijevega praška
- olje za peko
čemaževa skuta
- sol
- poper
- 250 g pretlačene skute (z 10 % maščobe)
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 10 listov čemaža (drobno narezanih)
Postopek
Korenček ostrgamo in narežemo na drobne koščke. Por po dolgem razpolovimo, operemo in prav tako narežemo na koščke. Zelenjavi dodamo moko, jajca, sol, poper in karijev prašek ter dobro zmešamo.
V teflonski ponvi segrejemo malo olja. Z žlico zajemamo pripravljeno maso, jo polagamo na vročo maščobo, nekoliko sploščimo in ocvrtke na obeh straneh hrustljavo spečemo. Poberemo jih iz ponve in prihranimo na toplem.
Vse sestavine za čemaževo skuto dobro zmešamo, po okusu začinimo in ponudimo s špargljevimi ocvrtki.