
Špargljevi ocvrtki s čemaževo skuto
Špargljevi ocvrtki s čemaževo skuto

Sestavine
- 400 g belih in zelenih špargljev (olupljenih in drobno narezanih)
- 100 g korenčka
- 100 g pora
- 4 žlice moke
- 2 jajci
- 1 žlička karijevega praška
- olje za peko
čemaževa skuta
- sol
- poper
- 250 g pretlačene skute (z 10 % maščobe)
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 10 listov čemaža (drobno narezanih)

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 400 g belih in zelenih špargljev (olupljenih in drobno narezanih)
- 100 g korenčka
- 100 g pora
- 4 žlice moke
- 2 jajci
- 1 žlička karijevega praška
- olje za peko
čemaževa skuta
- sol
- poper
- 250 g pretlačene skute (z 10 % maščobe)
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 10 listov čemaža (drobno narezanih)
Postopek
Korenček ostrgamo in narežemo na drobne koščke. Por po dolgem razpolovimo, operemo in prav tako narežemo na koščke. Zelenjavi dodamo moko, jajca, sol, poper in karijev prašek ter dobro zmešamo.
V teflonski ponvi segrejemo malo olja. Z žlico zajemamo pripravljeno maso, jo polagamo na vročo maščobo, nekoliko sploščimo in ocvrtke na obeh straneh hrustljavo spečemo. Poberemo jih iz ponve in prihranimo na toplem.
Vse sestavine za čemaževo skuto dobro zmešamo, po okusu začinimo in ponudimo s špargljevimi ocvrtki.