
Ajdovi ravioli z divjimi zelišči na vršičkih divjega hmelja
Ajdovi ravioli z divjimi zelišči na vršičkih divjega hmelja

Sestavine
testo za raviole
- 200 g moke
- 3 rumenjaki
- 1 jajce
- 1 žlica olja
- 1 žlica kisa
- stepeno jajce za premaz
nadev
- 100 g ajdove kaše
- divja zelišča (rman, tropotec, čemaž …)
- peteršilj
- 1 žlica skute
- 1 žlica sladke smetane
podloga
- vršički divjega hmelja
- oljčno olje
- sol
- poper
- kocke belega sira z dimljeno postrvjo

Poletni piknik: kaj ponuditi tistim, ki ne pijejo alkohola?
Če se pri pikniku zdi izbira jedilnika včasih zapletena, se s pijačo ni treba posebno ubadati – važno, da pivo hladno. Kaj pa, če gostje ne pijejo alkohola?

Kakšna je razlika med ravioli in tortelini
Raviole in torteline pogosto zamenjujemo, nekateri besedi uporabljajo celo kot sopomenko, čeprav se ti dve polnjeni testenini med seboj precej razlikujeta.

Domači sadni sladoledi umetnice Mirande Rumina
Umetnica Miranda Rumina je svet očarala s slikami in kipi, navdušuje pa tudi z naravnimi sladoledi. Izvolite tri recepte za pripravo sladoleda – brez mleka in rafiniranega sladkorja.
Sestavine
testo za raviole
- 200 g moke
- 3 rumenjaki
- 1 jajce
- 1 žlica olja
- 1 žlica kisa
- stepeno jajce za premaz
nadev
- 100 g ajdove kaše
- divja zelišča (rman, tropotec, čemaž …)
- peteršilj
- 1 žlica skute
- 1 žlica sladke smetane
podloga
- vršički divjega hmelja
- oljčno olje
- sol
- poper
- kocke belega sira z dimljeno postrvjo
Postopek
Iz sestavin za testo vgnetemo rezančno testo in ga pustimo nekaj časa počivati.
Ajdovo kašo skuhamo v slanem kropu, precedimo, dodamo sesekljana zelišča in peteršilj, žlico dobro pretlačene skute in sladke smetane, sol in poper.
Testo razvaljamo in s kvadratnim obodom izrežemo kvadrate, premažemo s stepenim jajcem in v sredino kvadrata položimo nadev. Nasprotne vogale kvadrata stisnemo skupaj in oblikujemo raviole. Raviole kuhamo v slanem kropu 4 do 5 min.
Na segretem olju na hitro prepražimo vršičke divjega hmelja toliko, da spremenijo barvo, jih začinimo in položimo na segret krožnik. Nanj položimo kuhane raviole, ki jih posujemo s kockami sira z dimljeno postrvjo.