
Ajdovi ravioli z divjimi zelišči na vršičkih divjega hmelja
Ajdovi ravioli z divjimi zelišči na vršičkih divjega hmelja

Sestavine
testo za raviole
- 200 g moke
- 3 rumenjaki
- 1 jajce
- 1 žlica olja
- 1 žlica kisa
- stepeno jajce za premaz
nadev
- 100 g ajdove kaše
- divja zelišča (rman, tropotec, čemaž …)
- peteršilj
- 1 žlica skute
- 1 žlica sladke smetane
podloga
- vršički divjega hmelja
- oljčno olje
- sol
- poper
- kocke belega sira z dimljeno postrvjo

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.
Sestavine
testo za raviole
- 200 g moke
- 3 rumenjaki
- 1 jajce
- 1 žlica olja
- 1 žlica kisa
- stepeno jajce za premaz
nadev
- 100 g ajdove kaše
- divja zelišča (rman, tropotec, čemaž …)
- peteršilj
- 1 žlica skute
- 1 žlica sladke smetane
podloga
- vršički divjega hmelja
- oljčno olje
- sol
- poper
- kocke belega sira z dimljeno postrvjo
Postopek
Iz sestavin za testo vgnetemo rezančno testo in ga pustimo nekaj časa počivati.
Ajdovo kašo skuhamo v slanem kropu, precedimo, dodamo sesekljana zelišča in peteršilj, žlico dobro pretlačene skute in sladke smetane, sol in poper.
Testo razvaljamo in s kvadratnim obodom izrežemo kvadrate, premažemo s stepenim jajcem in v sredino kvadrata položimo nadev. Nasprotne vogale kvadrata stisnemo skupaj in oblikujemo raviole. Raviole kuhamo v slanem kropu 4 do 5 min.
Na segretem olju na hitro prepražimo vršičke divjega hmelja toliko, da spremenijo barvo, jih začinimo in položimo na segret krožnik. Nanj položimo kuhane raviole, ki jih posujemo s kockami sira z dimljeno postrvjo.