
Skutne blazinice
Skutne blazinice se odlično priležejo ob kavi za zajrtk.
Skutne blazinice
Skutne blazinice se odlično priležejo ob kavi za zajrtk.

Sestavine
- 200 g moke
- 1 jajce
- sol
- 1,5 dl mleka
nadev
- 250 g skute
- 70 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlica sladke smetane
- 1 beljak za premaz
- 2,5 dl olja za cvrenje

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.

Znani rezultati Michelin 2025: zvezdice prejelo 9 slovenskih restavracij
Znameniti kulinarični vodnik Michelin je ponovno izbral najboljšo gastronomsko ponudbo v Sloveniji. Preverite, katere restavracije so bile uvrščene v Michelinov vodnik 2025.

Želite prihraniti čas v kuhinji? Potem pripravite te jedi!
Kako preživeti manj časa za štedilnikom, a kljub temu jesti okusno in uravnoteženo? Z nekaj preprostimi triki in pametnim načrtovanjem!
Sestavine
- 200 g moke
- 1 jajce
- sol
- 1,5 dl mleka
nadev
- 250 g skute
- 70 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 žlica sladke smetane
- 1 beljak za premaz
- 2,5 dl olja za cvrenje
Postopek
Na delovni površini zgnetemo moko z jajcem, soljo in mlekom v voljno testo. Oblikujemo ga v valj in razrežemo na štiri enako velike dele, ki jih tanko razvaljamo.
Nadev pripravimo tako, da vse navedene sestavine dobro premešamo. Skutni nadev razdelimo na razvaljane rezine. Testene robove namažemo z beljakom.
Nadevane testene rezine preganemo, robove dobro stisnemo, nato pa na obeh straneh ocvremo v vročem olju. Skutne blazinice lahko ponudimo tople ali hladne.