
Škampi z lešnikovim maslom
Lešnikovo maslo poskrbi za novo, pestro kombinacijo okusov
Škampi z lešnikovim maslom
Lešnikovo maslo poskrbi za novo, pestro kombinacijo okusov

Sestavine
- 20 škampov
- 2 žlici popraženih lešnikov
- 50 g masla
- prgišče peteršiljevih lističev
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 20 lesenih nabodal

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Sestavine
- 20 škampov
- 2 žlici popraženih lešnikov
- 50 g masla
- prgišče peteršiljevih lističev
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 20 lesenih nabodal
Postopek
Škampom odstranimo glave, jih olupimo, repke pa pustimo cele. Nabodemo jih na nabodala in shranimo v hladilnik za največ en dan.
Pripravimo lešnikovo maslo. Polovico lešnikov drobno naribamo ali sesekljamo (če jih naribamo, so bolj aromatični), preostale pa grobo sesekljamo. Lešnike damo v majhno kozico z maslom in drobno sesekljanim peteršiljem, solimo in popramo ter prihranimo.
Preden ponudimo, maslo z lešniki stopimo. Razgrejemo rebrasto ponev ali žar in škampe premažemo z oljem. Nabodala pečemo 1 do 2 minuti, medtem jih obračamo, da se škampi obarvajo rožnato in so ravno pečeni. Verjetno jih bomo morali speči v več porcijah. Pečene škampe naložimo na krožnik, prelijemo s polovico lešnikovega masla, prestalo maslo pa ponudimo v skledici zraven, da si škampe pokapamo še pri mizi.