
Škampi z lešnikovim maslom
Lešnikovo maslo poskrbi za novo, pestro kombinacijo okusov
Škampi z lešnikovim maslom
Lešnikovo maslo poskrbi za novo, pestro kombinacijo okusov

Sestavine
- 20 škampov
- 2 žlici popraženih lešnikov
- 50 g masla
- prgišče peteršiljevih lističev
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 20 lesenih nabodal
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 20 škampov
- 2 žlici popraženih lešnikov
- 50 g masla
- prgišče peteršiljevih lističev
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 20 lesenih nabodal
Postopek
Škampom odstranimo glave, jih olupimo, repke pa pustimo cele. Nabodemo jih na nabodala in shranimo v hladilnik za največ en dan.
Pripravimo lešnikovo maslo. Polovico lešnikov drobno naribamo ali sesekljamo (če jih naribamo, so bolj aromatični), preostale pa grobo sesekljamo. Lešnike damo v majhno kozico z maslom in drobno sesekljanim peteršiljem, solimo in popramo ter prihranimo.
Preden ponudimo, maslo z lešniki stopimo. Razgrejemo rebrasto ponev ali žar in škampe premažemo z oljem. Nabodala pečemo 1 do 2 minuti, medtem jih obračamo, da se škampi obarvajo rožnato in so ravno pečeni. Verjetno jih bomo morali speči v več porcijah. Pečene škampe naložimo na krožnik, prelijemo s polovico lešnikovega masla, prestalo maslo pa ponudimo v skledici zraven, da si škampe pokapamo še pri mizi.