
Sestavine
- 1 velik ananas
- sok in lupinica 1 limete
- majhen košček ingverja
- prgišče listov tajske bazilike
- 75 g belega kristalnega sladkorja
- nekaj majhnih listov tajske bazilike za okras
- vodka ali beli rum, ko postrežemo (po želji)

7 preprostih receptov za grške jedi, ki vedno navdušijo
Grška kuhinja si značilnosti deli z italijansko, balkansko in turško kulinariko. Je preprosta, a izjemno bogata in okusna.

Če ste naveličani jajc, odkrijte te poletne zajtrke
Poleti si želimo lahkotnejši uvod v nov dan. Izbrali smo recepte za super poletne zajtrke - od čija pudingov in zdravih skled do pečenih kosmičev, mafinov in sendvičev.

Juha, ki je popolna za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.
Sestavine
- 1 velik ananas
- sok in lupinica 1 limete
- majhen košček ingverja
- prgišče listov tajske bazilike
- 75 g belega kristalnega sladkorja
- nekaj majhnih listov tajske bazilike za okras
- vodka ali beli rum, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Sorbeta se lotimo dva dni prej, preden si ga privoščimo. Ananas olupimo, mu izrežemo stržen in ga narežemo na koščke. Ingver olupimo in narežemo na rezinice. Vse sestavine za sorbet damo v zmogljiv mešalnik skupaj z 2 dl vode in zmeljemo, da dobimo zelo gladko mešanico. Preložimo jo v posodo, primerno za zamrzovanje, in čez noč postavimo v zamrzovalnik, da se strdi.
Nekaj ur pred postrežbo sorbet vzamemo iz zamrzovalnika in pustimo, da se malo odtaja, tako da v kosu zdrsne iz posode. Narežemo ga na koščke velikosti ledenih kock in spet zmeljemo v zmogljivem mešalniku, da dobimo gost pire, ki spominja na plundro. Spet preložimo v posodo za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik še za 1 uro, da bomo lahko oblikovali kepice.
Postrežemo tako, da kepice sorbeta naložimo v ohlajene skledice ali kozarce in okrasimo z listi bazilike. Po želji ga lahko pokapamo s čim močnim, recimo z vodko ali belim rumom.