Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ananasov sorbet s tajsko baziliko in ingverjem

Ananasov sorbet s tajsko baziliko in ingverjem

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 velik ananas
  • sok in lupinica 1 limete
  • majhen košček ingverja
  • prgišče listov tajske bazilike
  • 75 g belega kristalnega sladkorja
  • nekaj majhnih listov tajske bazilike za okras
  • vodka ali beli rum, ko postrežemo (po želji)

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 1 velik ananas
  • sok in lupinica 1 limete
  • majhen košček ingverja
  • prgišče listov tajske bazilike
  • 75 g belega kristalnega sladkorja
  • nekaj majhnih listov tajske bazilike za okras
  • vodka ali beli rum, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Sorbeta se lotimo dva dni prej, preden si ga privoščimo. Ananas olupimo, mu izrežemo stržen in ga narežemo na koščke. Ingver olupimo in narežemo na rezinice. Vse sestavine za sorbet damo v zmogljiv mešalnik skupaj z 2 dl vode in zmeljemo, da dobimo zelo gladko mešanico. Preložimo jo v posodo, primerno za zamrzovanje, in čez noč postavimo v zamrzovalnik, da se strdi.

2

Nekaj ur pred postrežbo sorbet vzamemo iz zamrzovalnika in pustimo, da se malo odtaja, tako da v kosu zdrsne iz posode. Narežemo ga na koščke velikosti ledenih kock in spet zmeljemo v zmogljivem mešalniku, da dobimo gost pire, ki spominja na plundro. Spet preložimo v posodo za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik še za 1 uro, da bomo lahko oblikovali kepice.

3

Postrežemo tako, da kepice sorbeta naložimo v ohlajene skledice ali kozarce in okrasimo z listi bazilike. Po želji ga lahko pokapamo s čim močnim, recimo z vodko ali belim rumom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.