
Sirov namaz z zelenjavo
Stebelna zelena, mlada čebulica in korenček se v družbi čedarja in majoneze spremenijo v odličen namaz.
Sirov namaz z zelenjavo
Stebelna zelena, mlada čebulica in korenček se v družbi čedarja in majoneze spremenijo v odličen namaz.

Sestavine
- 100 naribanega sira čedar
- 1⁄2 stebelne zelene
- 4 mlade čebulice
- 1 korenček
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 2 žlici majoneze
- sol in poper

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 100 naribanega sira čedar
- 1⁄2 stebelne zelene
- 4 mlade čebulice
- 1 korenček
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 2 žlici majoneze
- sol in poper
Postopek
V skledo damo nariban sir, stebelno zeleno, narezano na kockice, drobno nasekljano mlado čebulico, drobno nariban korenček in narezan drobnjak. Premešamo, dodamo majonezo, solimo in popramo ter dobro zmešamo.