Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sendvič z jajčno solato

Tudi hitro pripravljeni sendviči so lahko uravnoteženi.

Sendvič z jajčno solato

Tudi hitro pripravljeni sendviči so lahko uravnoteženi.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 rezine polnozrnatega toasta
  • malo masla

jajčna solata

  • 3 jajca
  • 2 žlici majoneze
  • 1⁄2 žličke gorčice
  • sol in poper
  • 1⁄2 mlade čebulice
  • 1⁄2 stebla stebelne zelene
  • 1 žlička sesekljanega svežega peteršilja

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 4 rezine polnozrnatega toasta
  • malo masla

jajčna solata

  • 3 jajca
  • 2 žlici majoneze
  • 1⁄2 žličke gorčice
  • sol in poper
  • 1⁄2 mlade čebulice
  • 1⁄2 stebla stebelne zelene
  • 1 žlička sesekljanega svežega peteršilja

Postopek

1

Jajca v trdo skuhamo in ohladimo. Nato jih prerežemo na pol, odstranimo rumenjake, beljake pa nasekljamo. Rumenjake pretlačimo skupaj z majonezo, gorčico, soljo in poprom, da dobimo gladko in kremasto zmes.

2

Mlado čebulico narežemo na tanke kolobarčke, stebelno zeleno na drobne kockice in oboje zmešamo z rumenjakovo mešanico, beljaki in koprom. Toastu odrežemo skorjo. 2 rezini na tanko namažemo z maslom in nanj razporedimo jajčno solato. Nato sendviča pokrijemo s preostalima rezinama toasta, prerežemo po diagonali in postrežemo.

Nasvet

Če vas ne moti, da imajo sendviči skorjo, je ni treba odrezati stran. Če pa so vam ljubši brez, skorjo odrežite, posušite in zmeljite za drobtine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.