
Sir na žaru v solati z limonasto lečo, čičerko in peso
Popolna izbira za vse ljubitelje sira in žara.
Sir na žaru v solati z limonasto lečo, čičerko in peso
Popolna izbira za vse ljubitelje sira in žara.

Sestavine
- 200 g puyske zelene leče
- 2 limoni
- 1 rdeča čebula
- sol in poper
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice kaper
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 250 g kuhane rdeče pese
- majhen šopek peteršilja
- 250 g sira za žar

Tri odlične ideje za jedi iz sezonske zelenjave
Obilica sezonske zelenjave nam omogoča, da vsak dan skuhamo kaj dobrega, predvsem pa raznovrstnega. Naj vam idej za dobro kosilo nikoli ne zmanjka! Tekst: L.J. Foto: PROFIMEDIA

Recept za viralno TikTok kumarično solato, ki navdušuje tudi pri nas
Viralna solata iz kumar, ki se zdi, da je povsod prisotna zahvaljujoč fantu, ki je pripravil številne solate izključno iz kumar. Tako jo lahko pripravite sami.

Ne veste, kako izkostiti jagnječje stegno? Tukaj je preprost postopek
Poletje je sezona najboljše jagnjetine. Naučite se izkostiti jagnječje stegno hitro in brez napak – vodili vas bomo korak za korakom.
Sestavine
- 200 g puyske zelene leče
- 2 limoni
- 1 rdeča čebula
- sol in poper
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice kaper
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 250 g kuhane rdeče pese
- majhen šopek peteršilja
- 250 g sira za žar
Postopek
Lečo v vrelem kropu kuhamo 20 do 25 minut, da se ravno skuha. Medtem v skledo stisnemo sok 1 limone. Dodamo na tanke trakove narezano čebulo in ščep soli ter stisnemo z rokami. Postavimo na stran.
Drobno naribamo lupinico druge limone in jo prihranimo za sir, sok pa stisnemo v kozarček z navojnim pokrovč‑ kom. Dodamo olje, malo soli in popra ter grobo nasekljane kapre. Dobro pretresemo in prihranimo. Ko je leča kuhana, jo odcedimo, stresemo v veliko skledo in dodamo odcejeno in oplaknjeno čičerko. Takoj zmešamo s prelivom, nato narahlo primešamo še na trakce narezano peso, grobo nasekljan peteršilj, marinirano čebulo in njen sok.
Sir za žar narežemo na 8 rezin. Na srednjem ognju segrejemo ponev in na njem pečemo sir 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se zlato rjavo obarva. Sir posujemo z limonovo lupinico, z njim obložimo solato in postrežemo.