
Sir na žaru v solati z limonasto lečo, čičerko in peso
Popolna izbira za vse ljubitelje sira in žara.
Sir na žaru v solati z limonasto lečo, čičerko in peso
Popolna izbira za vse ljubitelje sira in žara.

Sestavine
- 200 g puyske zelene leče
- 2 limoni
- 1 rdeča čebula
- sol in poper
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice kaper
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 250 g kuhane rdeče pese
- majhen šopek peteršilja
- 250 g sira za žar

Spanakopita – grška pita s špinačo in feto
Spanakopita je izvrstna tradicionalna grška jed. Postrežemo jo za predjed ali pa glavno jed skupaj s solato. Če jo pripravite s kupljenim vlečenim testom, ne boste imeli veliko dela.

Sladice z ribezom, ki se kar stopijo v ustih
Rahlo kiselkast okus ribeza se odlično poda k sladkobi sladic, njegova vsestranskost pa omogoča brezmejno ustvarjalnost v kuhinji.

Hitri recepti za okusne zelenjavne juhe za vsak dan
Obilje pisane zelenjave na domačih vrtovih in tržnicah vabi da sezonske pridelke čim bolj celovito vključimo v pripravo zdravih poletnih jedi.
Sestavine
- 200 g puyske zelene leče
- 2 limoni
- 1 rdeča čebula
- sol in poper
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice kaper
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 250 g kuhane rdeče pese
- majhen šopek peteršilja
- 250 g sira za žar
Postopek
Lečo v vrelem kropu kuhamo 20 do 25 minut, da se ravno skuha. Medtem v skledo stisnemo sok 1 limone. Dodamo na tanke trakove narezano čebulo in ščep soli ter stisnemo z rokami. Postavimo na stran.
Drobno naribamo lupinico druge limone in jo prihranimo za sir, sok pa stisnemo v kozarček z navojnim pokrovč‑ kom. Dodamo olje, malo soli in popra ter grobo nasekljane kapre. Dobro pretresemo in prihranimo. Ko je leča kuhana, jo odcedimo, stresemo v veliko skledo in dodamo odcejeno in oplaknjeno čičerko. Takoj zmešamo s prelivom, nato narahlo primešamo še na trakce narezano peso, grobo nasekljan peteršilj, marinirano čebulo in njen sok.
Sir za žar narežemo na 8 rezin. Na srednjem ognju segrejemo ponev in na njem pečemo sir 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se zlato rjavo obarva. Sir posujemo z limonovo lupinico, z njim obložimo solato in postrežemo.