© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kremna juha z gozdnimi gobami

Dišeča jesenska juhica za tiste z gobarsko srečo

Kremna juha z gozdnimi gobami

Dišeča jesenska juhica za tiste z gobarsko srečo

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cream of wild mushroom soupP65-69

Sestavine

  • 25 g suhih jurčkov
  • 50 g masla
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • vejice timijana
  • 400 g mešanih gozdnih gob
  • 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 4 rezine belega kruha (pribl. 100 g)
  • sol
  • poper
  • drobnjak in tartufovo olje, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 25 g suhih jurčkov
  • 50 g masla
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • vejice timijana
  • 400 g mešanih gozdnih gob
  • 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 4 rezine belega kruha (pribl. 100 g)
  • sol
  • poper
  • drobnjak in tartufovo olje, ko postrežemo

Postopek

1

Suhe jurčke prelijemo s toliko vrele vode, da so pokriti. Čebulo in česen olupimo, čebulo drobno sesekljamo, česen pa narežemo na rezinice. V ponvi segrejemo polovico masla in na njem nežno pražimo čebulo, česen in timijan približno 5 minut, da se čebula in česen zmehčata in začneta rjaveti.

2

Gozdne gobe očistimo in narežemo, če so velike. Jurčke odcedimo, tekočino prihranimo. K čebuli dodamo odcejene jurčke in gozdne gobe ter pražimo 5 minut, da se gobe nekoliko zmehčajo. Nato dolijemo jušno osnovo in prihranjeno tekočino od jurčkov, solimo in popramo, zavremo in kuhljamo 20 minut. Vmešamo obe smetani in kuhljamo še nekaj minut. Juho odstavimo, zmešamo s paličnim mešalnikom in po želji tudi precedimo.

3

Kruh narežemo na kocke. V ponvi segrejemo preostalo maslo, dodamo kruhove kocke in jih pražimo do zlato rjave barve. Odložimo jih na kuhinjski papir, da se razmastijo. Pred postrežbo juho po želji še enkrat spenimo s paličnim mešalnikom, naložimo v krožnike, potresemo z narezanim drobnjakom in kruhovimi kockami ter pokapljamo s tartufovim oljem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.