Kaj boste skuhali danes?
Solata s pečenim sirom, čičerko in limeto
Solata s pečenim sirom, čičerko in limeto
Sestavine
- 100 g stročjega fižola
- 300 g kuhane čičerke (pločevinka 400 g)
- naribana lupina in sok 1 limete
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- ½ rdečega čilija
- ½ rdeče čebule
- 2 pečeni vloženi papriki
- 100 g češnjevih paradižnikov
- pest rukole
- šopek peteršilja
- 150 g sira za žar
- sol
- poper
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 100 g stročjega fižola
- 300 g kuhane čičerke (pločevinka 400 g)
- naribana lupina in sok 1 limete
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- ½ rdečega čilija
- ½ rdeče čebule
- 2 pečeni vloženi papriki
- 100 g češnjevih paradižnikov
- pest rukole
- šopek peteršilja
- 150 g sira za žar
- sol
- poper
Postopek
Stročji fižol očistimo, narežemo in kuhamo v vreli vodi 3 minute, da se malo zmehča. Čičerko odcedimo, splaknemo, po 2 minutah dodamo fižolu in kuhamo še minuto. Medtem čiliju odstranimo semena, ga narežemo na trakove in pripravimo preliv: v veliki skledi zmešamo lupino in limetin sok s tremi žlicami oljčnega olja in čilijem. Začinimo s soljo in poprom. Odcedimo fižol in čičerko in ju, ko sta še topla, zmešamo s prelivom.
Rdečo čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Prelijemo jo z vrelo vodo in pustimo 5 minut, da se zmehča, nato vodo odlijemo in čebulo splaknemo. Pečeni papriki odcedimo in narežemo, češnjeve paradižnike razpolovimo. Fižolu in čičerki dodamo papriki, paradižnike, rukolo, nasekljan peteršilj in zmehčano čebulo. Dobro premešamo, da se preliv razporedi, in solato porazdelimo na dva krožnika.
Sir narežemo na rezine. V ponvi segrejemo preostalo olje in rezine sira pečemo na vsaki strani približno minuto, da nastane lepa zlata skorjica, nato jih položimo na pripravljeno solato in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Najboljša veganska čokoladna torta
V vaši zbirki receptov ne sme manjkati veganska čokoladna torta, ki jo lahko spečete za rojstni dan ali druge priložnosti.