
Zeliščni rjavi riž s pečeno zelenjavo, čičerko in sirom
Pisana vegi riževa skledica
Zeliščni rjavi riž s pečeno zelenjavo, čičerko in sirom
Pisana vegi riževa skledica

Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 3 paprike (zelena, rdeča in rumena)
- 3 bučke (pribl. 600 g)
- 5 žlic oljčnega olja
- 200 g rjavega riža basmati
- majhen šopek peteršilja
- 85 g indijskih oreškov
- 1 strok česna
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 200 g sira za žar
- sol
- poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 3 paprike (zelena, rdeča in rumena)
- 3 bučke (pribl. 600 g)
- 5 žlic oljčnega olja
- 200 g rjavega riža basmati
- majhen šopek peteršilja
- 85 g indijskih oreškov
- 1 strok česna
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 200 g sira za žar
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Čebulo narežemo na večje krhlje, papriko na trakove, bučke pa na palčke. Narezano zelenjavo damo v pekač, pomešamo z 2 žlicama oljčnega olja, solimo in popramo. (Morda bomo potrebovali dva pekača.) Pekač postavimo v pečico in pečemo 25 minut, da se zelenjava zmehča in rahlo zlato obarva.
Medtem po navodilih na embalaži skuhamo riž. Pripravimo pesto, tako da zmeljemo peteršilj, indijske oreške, preostalo olje, strt česen, sol in poper. Zelenjavi primešamo oplaknjeno in odcejeno čičerko, na večje kocke narezan sir in pečemo še 10 minut. Peteršiljev pesto z vilicami primešamo rižu, na riž naložimo zelenjavo in postrežemo.