
Solata z lečo, rdečo peso in klobaso
Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh
Solata z lečo, rdečo peso in klobaso
Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh

Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 200 g pikantnih klobasic (npr. chorizo)
- 200 g drobne kuhane rdeče pese (ne vložene v kis)
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 250 g kuhane puyske zelene leče
- 1 žlica šerijevega (ali navadnega vinskega) kisa
- sol in poper
- 50 g rukole

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 200 g pikantnih klobasic (npr. chorizo)
- 200 g drobne kuhane rdeče pese (ne vložene v kis)
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 250 g kuhane puyske zelene leče
- 1 žlica šerijevega (ali navadnega vinskega) kisa
- sol in poper
- 50 g rukole
Postopek
Čebulo razpolovimo in narežemo na polmesece. Klobasice narežemo na manjše kose, rdečo peso narežemo na krhlje.
Segrejemo veliko kozico, dodamo kanček olja in na njem pražimo čebulo in klobasice nekaj minut, da se rahlo obarvajo.
Dodamo kuhano lečo, rdečo peso, kis, preostalo olje, sol in poper ter 1 žlico vode. Kozico pokrijemo in segrevamo 1 minuto, da se vse skupaj pogreje. Jed naložimo na servirni krožnik, primešamo rukolo in postrežemo.