
Solata z lečo, rdečo peso in klobaso
Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh
Solata z lečo, rdečo peso in klobaso
Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh

Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 200 g pikantnih klobasic (npr. chorizo)
- 200 g drobne kuhane rdeče pese (ne vložene v kis)
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 250 g kuhane puyske zelene leče
- 1 žlica šerijevega (ali navadnega vinskega) kisa
- sol in poper
- 50 g rukole

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 200 g pikantnih klobasic (npr. chorizo)
- 200 g drobne kuhane rdeče pese (ne vložene v kis)
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 250 g kuhane puyske zelene leče
- 1 žlica šerijevega (ali navadnega vinskega) kisa
- sol in poper
- 50 g rukole
Postopek
Čebulo razpolovimo in narežemo na polmesece. Klobasice narežemo na manjše kose, rdečo peso narežemo na krhlje.
Segrejemo veliko kozico, dodamo kanček olja in na njem pražimo čebulo in klobasice nekaj minut, da se rahlo obarvajo.
Dodamo kuhano lečo, rdečo peso, kis, preostalo olje, sol in poper ter 1 žlico vode. Kozico pokrijemo in segrevamo 1 minuto, da se vse skupaj pogreje. Jed naložimo na servirni krožnik, primešamo rukolo in postrežemo.