© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Solata z lečo, rdečo peso in klobaso

Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh

Solata z lečo, rdečo peso in klobaso

Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2–3 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Solata z lečo, rdečo peso in klobaso

Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 200 g pikantnih klobasic (npr. chorizo)
  • 200 g drobne kuhane rdeče pese (ne vložene v kis)
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 250 g kuhane puyske zelene leče
  • 1 žlica šerijevega (ali navadnega vinskega) kisa
  • sol in poper
  • 50 g rukole

Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 200 g pikantnih klobasic (npr. chorizo)
  • 200 g drobne kuhane rdeče pese (ne vložene v kis)
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 250 g kuhane puyske zelene leče
  • 1 žlica šerijevega (ali navadnega vinskega) kisa
  • sol in poper
  • 50 g rukole

Postopek

1

Čebulo razpolovimo in narežemo na polmesece. Klobasice narežemo na manjše kose, rdečo peso narežemo na krhlje.

2

Segrejemo veliko kozico, dodamo kanček olja in na njem pražimo čebulo in klobasice nekaj minut, da se rahlo obarvajo.

3

Dodamo kuhano lečo, rdečo peso, kis, preostalo olje, sol in poper ter 1 žlico vode. Kozico pokrijemo in segrevamo 1 minuto, da se vse skupaj pogreje. Jed naložimo na servirni krožnik, primešamo rukolo in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Gregorjevi ptički

12. marca se ženijo ptički

1 h 15 min
Srednje zahtevno

Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo

Kremna paradižnikova omaka z njoki nikoli ne razočara.

20 min
Enostavno

Koktajl s penino

Naj bo koktajl s penino vrhunec sproščenega druženja s prijatelji!

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.