© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata z lečo, rdečo peso in klobaso

Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh

Solata z lečo, rdečo peso in klobaso

Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2–3 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Solata z lečo, rdečo peso in klobaso

Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 200 g pikantnih klobasic (npr. chorizo)
  • 200 g drobne kuhane rdeče pese (ne vložene v kis)
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 250 g kuhane puyske zelene leče
  • 1 žlica šerijevega (ali navadnega vinskega) kisa
  • sol in poper
  • 50 g rukole
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 200 g pikantnih klobasic (npr. chorizo)
  • 200 g drobne kuhane rdeče pese (ne vložene v kis)
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 250 g kuhane puyske zelene leče
  • 1 žlica šerijevega (ali navadnega vinskega) kisa
  • sol in poper
  • 50 g rukole

Postopek

1

Čebulo razpolovimo in narežemo na polmesece. Klobasice narežemo na manjše kose, rdečo peso narežemo na krhlje.

2

Segrejemo veliko kozico, dodamo kanček olja in na njem pražimo čebulo in klobasice nekaj minut, da se rahlo obarvajo.

3

Dodamo kuhano lečo, rdečo peso, kis, preostalo olje, sol in poper ter 1 žlico vode. Kozico pokrijemo in segrevamo 1 minuto, da se vse skupaj pogreje. Jed naložimo na servirni krožnik, primešamo rukolo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.